L'incendi de Portbou i Colera ja ha afectat 435 hectàrees

2023-08-05 10:00

L’incendi de l’Empordà continua actiu. Al llarg d’aquesta passada nit, i amb la participació d’una vuitantena de dotacions terrestres, la prioritat dels Bombers de la Generalitat ha estat ancorar el flanc dret, al nord del nucli urbà de Colera. En aquest punt les flames han anat cremant muntanya avall i han generat diversos focus secundaris. Tot i la dificultat del terreny i de les fortes ratxes del vent, els Bombers els han pogut anar treballant amb línies d’aigua i han evitat que s’estenguessin. Un dels focus ha saltat la riera de Colera, en una zona de canyissar, però finalment ha quedat confinat i contingut. Les flames han afectat una casa aïllada, al terme municipal de Colera, i diversos horts.

Al llarg de la passada nit s’han evacuat diverses construccions aïllades a tocar de les rieres de Portbou i de Colera. Cap persona no ha resultat ferida. També s’han atès unes 140 persones, que han passat la nit al poliesportiu de Llançà, i unes 40, al Centre Cívic de Colera. Es tracta de particulars que no van poder tornar als seus llocs de residència o d’estiueig a causa de l’evolució de l’incendi. Segons informa el Servei Català de Trànsit, La carretera N-260 continua tallada fins a la frontera.

L’estratègia continua dels Bombers de la Generalitat continua sent estrènyer al màxim possible el front de foc des del flanc dret i fer que el cap acabi arribant a mar. A més d’actuar atacant les flames en tota aquesta zona, a la cala Rovellada, els Bombers també estan protegint les cases. Hores d’ara treballen en l’incendi tres helicòpters bombarders i dos avions de vigilància i atac, sempre pendents de l’evolució del vent, que en qualsevol moment pot obligar a interrompre la seva actuació. És previst que la tramuntana continuï bufant fort fins a les 11 del matí. A més dels aeris, en aquests moments treballen a la zona75 dotacions terrestres més una quinzena de vehicles dels Pompiers francesos.

El Cos d’Agents Rurals ha informat que l’incendi afecta una superfície de 435 hectàrees, segons dades provisionals a les 09h. Efectius continuen treballant en la investigació de les causes. El Cos d’Agents Rurals fa una crida a extremar les precaucions.