Limitació d'accés al Parc Natural del Cap de Creus per la seva vessant rosinca

2022-07-15 13:00

Des d'aquest divendres, 15 de juliol, i fins al 31 d’agost, l’Ajuntament de Roses limita l’accés amb vehicles de 4 rodes o superiors a les cales i espais naturals situats al Parc Natural del Cap de Creus, dins del seu terme municipal. La restricció es manté efectiva entre les 10.30 i les 16.30, tots els dies de la setmana, per a vehicles de 4 rodes o més, mentre que vianants, bicicletes, ciclomotors i motocicletes poden circular sense restriccions horàries. En cas de risc elevat d'incendis es poden afegir restriccions addicionals d'accés al parc, com les activades la passada mitjanit a Roses i al Cap de Creus pel  pla de prevenció Alfa 3.

L’Ajuntament vol així actuar contra la saturació produïda en períodes estivals d’anys anteriors, que provocava una pressió sobre el medi no compatible amb els objectius de protecció del parc natural, al mateix temps que evitar riscos potencials als usuaris en cas d’episodis d’emergències.

Com l’any 2021, el punt de control d’accés s’ha situat a la carretera de Montjoi, a l’encreuament amb el mirador de Punta Falconera. Està gestionat per dos informadors, un del Parc Natural del Cap de Creus i un altre de l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, col·laborant així de nou les tres entitats (Ajuntament, Parc Natural i associació), en la bona gestió d’aquest important espai natural.