Liles i blaus han compartit diada castellera a Roses

2017-08-14 11:30

La Colla Castellera de Figueres i els Vailets de l’Empordà van compartir diada castellera a Roses aquest diumenge de Festa Major.

Els de Figueres que van reunir prop de 140 castellers van fer tres castells de 7 pisos i un pilar de 5.

En primera ronda, i després dels pilars d’entrada (2 pilars de 4) la Colla va fer el 3d7, castell que es va comportar molt bé, tret d’un lleuger moviment a la descarregada, que la colla va poder parar sense problemes.

En segona ronda, es va executar el 4d7. La pinya i els segons van aconseguir servir a la part de dalt del tronc un castell plàcid i la mainada va passar sense problemes.

En tercera ronda, el plat fort de la jornada, el 3d7 amb l’agulla. El castell era la cirereta de la diada i es va encarar amb cert nerviosisme, però nque no va afectar l'estructura. La descarregada del tronc va deixar un pilar ferm com una roca, que va ser celebrat ja des de l’aixecador, un cop l’enxaneta era fora, i es que en cap moment va bellugar. Un castell de 7 i mig, excel·lent, signat pels de Figueres.

Es va acabar la ronda de pilars amb el pilar de 5, un xic més treballat, però igual de solvent i segur.

Dos pilars de 4 van tancar l’actuació dels Liles a la plaça, una plaça que un cop més va vibrar amb els castells dels de Figueres, i on un cop més els músics van plantar el seu repertori de cançons populars i algunes de més noves i davant d’un public molt agraït i entusiasta.

Per la seva part, els Vailets de l'Empordà, van apostar pels castells de 6. Abans de començar la diada el pap de colla, Adrian Caamaño, ja va anunciar que seria una diada diferent a les dels anys anteriors. En altres ocasions els de la camisa blava han descarregat en aquesta mateixa plaça castells de games més altes però enguany han decidit apostar per castells més petits però molt ben treballats i amb estrenes en algunes posicions, com ja venen demostrant en les últimes diades. 

Així doncs els Vailets van començar la diada amb dos pilars de 4 aixecats per sota simultanis on la curta edat de les enxanetes va fer vibrar tota la plaça arrencant un gran aplaudiment. Tot seguit van descarregar el 3d6 amb l’agulla i la torre de 6. La diada va seguir amb un 4d6 amb l’estrena en aquest castell de l’acotxadora. Per finalitzar la diada els Vailets van tornar a descarregar el P5.

Colla Castellera de Figueres: 2p4, 3d7, 4d7, 3d7a, p5, 2p4
Vailets de l’Empordà: 2p4xs, 3d6a, 2d6, 4d6, p5