L'IAEDEN denuncia un projecte a la desembocadura del Fluvià

2012-10-25 14:00

L'IAEDEN-Salvem l'Empordà denuncia la nova promoció del projecte d'una base nàutica a la desembocadura del Fluvià amb la concessió del Ministeri de Medi Ambient i en contra la legislació catalana i europea. Una empresa pretén convertir el tram final del riu en port nàutic amb càmping residencial de luxe i així ho promou via internet i també al passat Saló Nàutic de Barcelona. El projecte contradiu la normativa que protegeix aquest espai natural.

L'IAEDEN ha explicat que l'empresa Canales del Fluvià SL està promovent a la seva pàgina web www.illadelfluvia.com la venda d'amarres a la desembocadura del riu Fluvià i amaneix la seva promoció amb una representació virtual de com projecta aquest espai pel futur: iots, velers i llanxes amarrats davant d'un paradís de palmeres, piscines, cases i bungalous. L'empresa basa aquest projecte en la concessió administrativa atorgada per Ordre Ministerial el passat juny d'aquest any relativa als canals i dàrsenes encara existents a la desembocadura.

L'associació naturalista considera que aquest projecte "és un disbarat ambiental i anunciem que ens oposarem a les modificacions dels instruments territorials, urbanístics i sectorials vigents, tendents a permetre la implantació d’aquesta nova urbanització. Mantenim la nostra oposició, com ja vam fer, fa més de 10 anys, al desenvolupament de la urbanització de Fluvià Marina, una lluita que és hereva de la que va donar lloc a la defensa dels Aiguamolls de l’Empordà, a finals dels anys 70 del segle passat".