L'Hospital de Figueres suspèn l’activitat d'un quiròfan per alliberar professionals

2020-11-02 17:00

Aquesta setmana l’Hospital de Figueres suspèn l’activitat d’un dels sis quiròfans de què disposa, amb l’objectiu d’alliberar professionals per a poder-los destinar als serveis que tenen més demanda assistencial. 

Avui dilluns l’Hospital de Figueres té 58 pacients ingressats amb la COVID-19, sis dels quals a la Unitat de Monitoratge (semicrítics) del servei d’Urgències. Pel que fa als professionals, actualment n’hi ha 18 de positius. 

Per adaptar les estructures a la situació actual de la pandèmia del coronavirus, aquesta setmana l’Hospital també anul·la les consultes externes dels serveis de Medicina Interna i Pneumologia, les polisomnografies (prova que permet l’estudi del son) i part dels ecocardiogrames (prova diagnòstica del cor), sempre que no es tracti de visites o proves urgents. 

Aquestes accions se sumen a la mesura que ja es va prendre fa quinze dies de prioritzar les intervencions de cirurgia major ambulatòria que no necessiten l’ingrés del pacient, mantenint totes aquelles operacions oncològiques o urgents.  

D’altra banda, des del mes de setembre la Fundació Salut Empordà ha contractat 26 professionals per reforçar diferents serveis, assistencials i no assistencials.