L'Hospital de Figueres recupera l'activitat dels sis quiròfans per la disminució d'ingressats per coronavirus

2020-11-18 16:00

Davant la tendència que se segueix des de dilluns passat, en què es va reduint el número de pacients ingressats per la Covid-19 a l’Hospital de Figueres, s’ha recuperat l’activitat en els sis quiròfans de què disposa el Bloc Quirúrgic del centre i, en els propers dies, es reprogramaran de manera progressiva les intervencions quirúrgiques que requereixen l’ingrés del pacient. Aquestes actuacions es van impulsar a mitjans del mes d’octubre amb l’objectiu d’alliberar el màxim possible de llits i de professionals.

Una altra mesura que s’ha pres és que s’ha desmuntat l’Espai de preingrés que es va habilitar el 30 d’octubre i que consta de 10 llits. Així, a partir de demà les extraccions del Laboratori Clínic es tornaran a fer a la zona habitual de la primera planta de l’Edifici Est. Tanmateix, es mantenen les estructures per si en algun moment fes falta tornar a adequar aquesta zona intermèdia per als pacients del servei d’Urgències que estan a l’espera de tenir un llit assignat a la planta d’hospitalització.

De moment, es manté la prohibició de visites als pacients ingressats (tinguin o no la covid), el trasllat de l’atenció de les urgències pediàtriques a la planta d’hospitalització Maternoinfantil i la restricció per als usuaris externs d’accedir a l’interior de la Cafeteria.

Fins al dilluns 9 d’octubre la tendència diària era la de tenir més ingressos de pacients de coronavirus que altes. Així, el 9 d’octubre l’Hospital de Figueres va registrar 74 pacients ingressats. A partir del dimarts 10 d’octubre, la tendència va començar a revertir, havent- hi més altes que ingressos, fins a arribar a la xifra d’avui, que és de 46 pacients.