L'Hospital de Figueres ha finalitzat la reforma i modernització de la segona planta

2016-09-08 16:00

L’Hospital de Figueres ha acabat la reforma de la segona planta d’hospitalització i d’aquesta manera finalitza el projecte de modernització dels tres nivells del centre. L'alcaldessa Marta Felip i la regidora de Salut Dolors Pujol han visitat les instal·lacions aquest dijous. 

Les fases s’han dut a terme en tres anys consecutius: la planta maternoinfantil el 2014, la d’hospitalització mèdica el 2015 i la d’hospitalització quirúrgica el 2016. Tot el projecte ha significat una inversió superior als 400.000 €.

Enguany, durant els mesos d’estiu, s’han fet les obres de reforma de la segona planta per fer-la més sostenible, confortable i acollidora. Els treballs necessaris per dur a terme la millora han tingut un cost de 170.000 €.

Un espai més agradable i respectuós amb el medi ambient

L’actuació ha fet l’espai més sostenible i respectuós amb el medi ambient, amb el canvi d’il·luminació dels passadissos que ara disposen de llums led, un sistema que proporciona més llum i representa un important estalvi energètic. En aquest sentit s’ha incorporat un sistema d’il·luminació a la part inferior dels passamans, per reduir la quantitat de llum del passadís en horari nocturn i afavorir el descans dels pacients.

També s’ha treballat en la  millora dels tancaments de les habitacions dels pacients, s’han fet més aïllants de les condicions climàtiques externes, de manera que s’abaratirà la despesa de climatització d’aquest espai i alhora el farà més confortable.

S’ha renovat el sistema intercomunicador entre el pacient i la infermera, una eina que redueix el nombre de desplaçaments dels professionals. 

Pel que fa als passadissos, la millora del sistema lumínic, el canvi de color i la instal·lació de plaques protectores a les parets n’han millorat la imatge i en fan un espai més acollidor, modern i agradable. Aquest també ha estat el moment per col·locar la nova senyalització i canviar la numeració de les habitacions i fer-la més lògica. A partir d’ara a la segona planta tots els números de les habitacions comencen per 2. Són 40 habitacions, entre individuals i dobles, amb capacitat per a 64 pacients.

A l’interior de les habitacions s’han renovat les plaques del sostre per unes de vinil, un material que en facilitarà la neteja, i s’han millorat la imatge i els elements tècnics de les capçaleres dels llits.

La reforma es va iniciar a mitjans de juny i finalitza ara, a principis de setembre. Primer es varen dur a terme les actuacions en una meitat de la planta i quan han estat acabades, han començat els treballs a l’altre sector. Tota l’operació s’ha dut a terme amb una acurada coordinació entre els diferents serveis que hi han participat i, evidentment, ha tingut en compte el trasllat dels pacients ingressats a habitacions que no estaven afectades per les obres, abans de començar i un cop acabats els treballs. A partir de demà, divendres, es tornaran a obrir les habitacions.

Ingressos 2015

El 2015 a la planta d’hospitalització quirúrgica es varen fer 3.108 ingressos. Les especialitats que més pacients hi varen atendre són Cirurgia, amb 931 altes, i Traumatologia, amb 1.075. La resta corresponen a altres especialitats mèdiques i quirúrgiques com Medicina Interna i Urologia, entre d’altres.