L'Hospital de Figueres celebrarà els 700 anys amb un llibre i un concert d'Andrea Motis i Joan Chamorro Trio

2013-09-23 11:30

El divendres 22 de novembre la Fundació Salut Empordà celebrarà l’acte institucional per commemorar el 700 aniversari de l’entitat. Serà un acte obert al públic i gratuït, que començarà a les vuit del vespre al Teatre Municipal El Jardí, en què es presentarà el llibre 700 anys de l'hospital a Figueres que repassa els set segles de trajectòria de l’entitat, des dels inicis de l’Hospital de Figueres l’any 1313, fins als nostres dies. El treball plasmarà la transformació d’un centre bàsicament asilar en l’hospital comarcal que és avui en dia; una entitat que va experimentar un important creixement qualitatiu amb la creació de dues línies noves, a partir de l’any 2000: l’atenció sociosanitària i l’atenció primària, que es van sumar a l’atenció hospitalària, ja existent. 

Tot seguit, en el mateix teatre, després de la presentació del llibre tindrà lloc l’actuació de jazz d’Andrea Motis i Joan Chamorro, en format trio.

L’obra representativa del 700 aniversari 

D’altra banda, la Fundació Salut Empordà amb la col·laboració de la Galeria Dolors Ventós ha organitzat un concurs per escollir l’obra representativa dels 700 anys de l’Hospital de Figueres. Els artistes que hi ha participat són: Carles Bros, Amelia Burke, Mònica Campdepadrós, Miquel Duran, Daniel Leiva, Daniel Lleixà, Juliette Murphy i Carme Sanglas. El jurat ha estat format per Montse Aguer, patrona de la Fundació Gala Salvador Dalí; Anna Capella, Directora del Museu de l’Empordà; Marta Felip, presidenta del Patronat de la Fundació Salut Empordà i alcaldessa de Figueres; Luís Izquierdo, professor de filosofia i artista; i Jesús Marimon, professional de l’Hospital de Figueres. L’obra escollida per representar els 700 anys de l’Hospital de Figueres ha estat Hospital camí pa d’or, de Carme Sanglas.

El jurat també ha escollit Oli i cubetes, de Daniel Lleixà, i L’ombra del saurí, de Miquel Duran, perquè siguin sortejades en benefici del 700 aniversari de l’Hospital de Figueres. Les butlletes per participar en el sorteig es podran adquirir als centres de l’FSE i en diferents punts de la ciutat de Figueres, a un preu de 5 € cadascuna. Els dos números premiats es coneixeran en el decurs de l’acte institucional del dia 22 de novembre.

Foto: col·lecció família Ferrer