L'expresident de Convergència de Figueres s'ha afiliat a Unió

2015-09-20 18:00

Agustí Ayats Dabau, que va ser president de CDC i CiU a Figueres (2007-2011), portaveu del comitè executiu de CDC i membre de l’executiva de CiU (2004-2007) i regidor de Vila-sacra (1995-2003), s’ha incorporat al projecte d’Unió Democràtica de Catalunya i ha mostrat el seu ple suport al programa del partit.

Ayats, que va ser responsable de les campanyes electorals municipals de 2007 i 2011, en les quals CiU va obtenir la majoria absoluta a Figueres, ha decidit fer un pas endavant i afiliar-se a Unió Democràtica, després d’abandonar la militància a CDC. “Em vaig donar de baixa a principis d'aquest any, ja que no em sentia representat per les polítiques i propostes del partit en el marc del procés sobiranista”, ha explicat Ayats.  “Entre el partidaris de la independència a qualsevol preu i els del manteniment de l'estatus quo i la intransigència hi ha una única alternativa catalana i catalanista que s'atreveix a ser moderada, i que vol que els catalans assolim tots els nostres objectius d'autogovern i de defensa de la llengua i la cultura catalana des del seny i el diàleg”, ha remarcat Ayats, que ha assegurat que “Unió ens assegura el camí adequat per donar resposta als problemes que afecten Catalunya. Entre tant de soroll i èpica d’una banda i de l’altra, el que crec que necessitem els catalans és la força del seny”, ha afegit. 

El president d’Unió a Figueres i a l’Alt Empordà, Manuel Toro, ha celebrat la incorporació d’Ayats a Unió. “Durant més de 30 anys, CiU ha defensat el centre moderat i ha aconseguit per a Catalunya el període més llarg i fructífer d'autogovern i prosperitat. La incorporació d’Ayats, així com l’arribada de nous militants al partit, és una resposta lògica al viratge de CDC cap a postures més radicals i al fet que Unió hagi quedat sola com a garant de la moderació i la força del seny”, ha subratllat Toro, que ha lloat el tarannà i la trajectòria política d’Ayats.