L'exposició retrospectiva de Dalí a Rio de Janeiro ha arribat quasi al milió de visitants

2014-09-25 16:30

El dia 22 de setembre es va clausurar la gran retrospectiva Salvador Dalí al Centro Cultural Banco do Brasil (CCBB) de Rio de Janeiro, que s’hi ha pogut veure des del 29 de maig de 2014. La xifra de visitants durant aquests quatre mesos ha estat de 978.171 persones.

Aquesta  exposició, organitzada per la Fundació Gala-Salvador Dalí amb la col·laboració del Museo Reina Sofía i el Salvador Dalí Museum de Saint Petersburg (Florida) i comissariada per Montse Aguer, ha batut el rècord de visitants del CCBB en el 25è aniversari d’aquesta institució. Segons fonts del CCBB, ha calgut ampliar l’horari d’obertura del centre atès la gran demanda de públic. També destaca la diversitat de procedències dels visitants, fet provocat per la coincidència amb la celebració del Mundial de futbol. En paraules del director del CCBB, Marcelo Mendoça, “el nostre centre s'assembla a una torre de Babel amb representants de diverses nacionalitats”.

Recordem que l’exposició Salvador Dalí és la major mostra antològica d’obra original de l’artista mai celebrada a Llatinoamèrica amb una especial incidència en l’època surrealista i que, des del 17 d’octubre, es traslladarà parcialment a l’Instituto Tomie Ohtake de Sao Paulo, fins a principis de l’any vinent.