L'exposició 'La crònica dels canvis' arriba a Casa Empordà el 13 de novembre

2014-11-11 11:30

Després de passar per la Casa de Cultura de Girona i la Jonquera, l’exposició “La crònica dels canvis. El periodisme a les comarques gironines (1976-2014)” continua la seva itinerància per diferents poblacions de la demarcació de Girona. La següent parada serà a Figueres, on es podrà veure a la sala d’exposicions de la Casa Empordà del 13 de novembre al 5 de desembre, de dimecres a dissabte de les 5 a les 8 de la tarda. El mateix 13 de novembre, a les 7 de la tarda, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, inaugurarà la mostra. L’exposició estarà oberta de dimecres a dissabte, de cinc a vuit de la tarda, fins el 5 de desembre.

Projectada i organitzada per la Demarcació de Girona del Col—legi de Periodistes –amb el suport de la Diputació de Girona i de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona-, aquest projecte pretén difondre entre la societat la importància que tenen els mitjans de comunicació i deixar constància dels fets que han marcat època en cadascun dels períodes en què es pot dividir el temps transcorregut entre el final de la dictadura franquista i l’actualitat. Alhora, vol també reflectir quina ha estat l’evolució dels mitjans de comunicació que han recollit aquests fets.

Es tracta d’una mostra que destaca pel seu contingut històric -tant des de la perspectiva dels fets que han colpit les comarques gironines com des de la perspectiva dels canvis en la manera de comunicar-los- i divulgatiu, donat que la manera de presentar-se (molt visual gràcies a l’àmplia selecció de fotografies d’impacte publicades als mitjans escrits) la fa atractiva per a un ampli sector de la societat. 

L’exposició ha estat comissariada pel periodista i historiador Enric Pujol, mentre que el disseny gràfic ha anat a càrrec de Marcel Dalmau. “La crònica dels canvis” està complementada per un llibrecatàleg de 200 pàgines que inclou més de 140 fotografies.