L'exposició dedicada a Pitxot i Dalí ha sumat més de 13.000 visitants

2015-09-21 18:00

L'exposició temporal Dalí. Pitxot. Cadaqués. Entorn a la pintura. que s'ha pogut veure del 12 de juny al 20 de setembre al Museu de Cadaqués ha rebut 13.187 visitants. Es tracta d'un homenatge a la llarga amistat i col∙laboració de Salvador Dalí i Antoni Pitxot i també un reconeixement a l’art i a la pintura i al paisatge de Cadaqués, un paisatge mineral únic, que els inspira i condiciona alhora.

La comissària de l’exposició, Montse Aguer, directora del Centre d’Estudis Dalinians i Patrona de la Fundació Dalí, ha valorat de manera molt positiva l’acollida que ha tingut la mostra. Els visitants han coincidit a assenyalar la interessant trajectòria d’Antoni Pitxot i l’originalitat i la bellesa tan particulars de la seva creació. Alhora que han destacat tant l’ús que fa d’un paisatge únic, el de Cadaqués, com la seva cosmogonia, la seva mitologia ancestral i íntima alhora, i els referents a la tradició pictòrica i humanística europea.

L’alcalde de Cadaqués, Josep Lloret, ha destacat “l’alta qualitat artística de la mostra i el seu caràcter marcadament emotiu”, ja que ha representat “un sentit homenatge a la figura d’Antoni Pitxot”, enguany nomenat fill adoptiu, que es va impregnar de l’essència i el caràcter del poble, els paisatges de Cadaqués i la geologia de Cap de Creus. Des del consistori es valora molt positivament “aquesta exposició dedicada a dos artistes mestretament vinculats amb la vila i que ha rebut una molt important afluència de públic”.

Lloc de cerca