L'expert en seguretat i mobilitat Ramon Cos serà el número 5 de la llista de Jordi Masquef Junts per Figueres

2019-04-08 10:00

L’alcalde i candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha anunciat avui la incorporació de l’expert en seguretat i mobilitat Ramon Cos a la candidatura de les properes eleccions municipals del 26 de maig, en la qual ocuparà el lloc número 5.

Cos compta amb una llarga trajectòria professional de més de 20 anys als Mossos d’Esquadra, on ha desenvolupat tant tasques a les àrees de Seguretat de Ciutadana, Suport Penitenciari i Regional de Trànsit, tant al sector de Figueres com a l’Oficina Tècnica i a la unitat d’Investigació d’Accidents de Trànsit. Actualment també és el president de l’Associació pel Desenvolupament de l’Educació Viària a Catalunya (ADEVIC).

Masquef ha explicat que la incorporació de Cos a la llista electoral de Junts per Figueres “demostra el nostre compromís irrenunciable i prioritari en mantenir i incrementar encara més la lluita contra els delinqüents i els incívics, i en trobar solucions definitives als problemes de mobilitat que tenim a la ciutat”.

L’alcalde figuerenc ha avançat que en cas de guanyar les eleccions Ramon Cos serà el regidor responsable de les àrees municipals de Seguretat i Mobilitat. “És un perfil idoni per assumir aquestes funcions gràcies a la seva llarga experiència al cos de Mossos d’Esquadra i a la seva sòlida formació contínua, tant en l’àmbit de la seguretat ciutadana com de la mobilitat”, ha afegit Masquef.

El cap de llista de Junts per Figueres recorda que quan va prendre possessió del càrrec d’alcalde, el passat 14 de novembre, ja va manifestar que “vull ser l’enemic dels delinqüents i els incívics”, i amb aquesta incorporació a la candidatura “no fem res més que reforçar de forma important aquesta aposta per una ciutat més segura, cívica, amable i sostenible”.

Per la seva banda, Ramon Cos, que ha demanat una excedència als Mossos d’Esquadra per formar part de la llista electoral, ha assenyalat que per a ell “és un privilegi fer un pas endavant en la meva vocació de servei públic, ara directament a la ciutat que m’estimo i a la qual espero aportar el meu gra sorra en tot allò relacionat amb les polítiques de seguretat i mobilitat”.

Ramon Cos té 46 anys i és mosso d’esquadra format a la desena promoció del cos. Ha treballat a la unitat de Seguretat Ciutadana de l’Àrea Bàsica Policial de Roses, a l’àrea de Suport Penitenciari a la presó Model de  Barcelona i a l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, al sector de Figueres, a l’Oficina Tècnica i a la unitat d’Investigació d’Accidents de Trànsit. La seva formació es complementa amb nombrosos cursos d’educació viària, de gestió de la mobilitat, de gestió i dret de la seguretat (director i cap de seguretat), de medi ambient, de balística, de menors, de tècniques de defensa i control policial o de presa de decisions i treball en equip, entre d’altres. També ha exercit la docència com a professor a l’Escola de Policia de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) i a altres institucions. Actualment és el president de l’Associació pel Desenvolupament de l’Educació Viària a Catalunya (ADEVIC). A nivell de ciutat, ha estat el fundador i president de l’associació de veïns de l’Horta de l’Hospital, secretari de la Federació d’Associacions de Veïns de Figueres, president de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’escola Cor de Maria i secretari del Club Tennis Alt Empordà de Figueres.