L'exalcaldessa de Roses Magda Casamitjana abandona la militància del PSC

2013-11-12 13:00

La fins ara cap del grup municipal socialista de Roses Magda Casamitjana deixa la militància del PSC i renuncia “per coherència” a encapçalar la llista a les pròximes eleccions municipals. “Vull deixar prou temps als companys i companyes de l’Agrupació de Roses perquè puguin formar una llista”, ha precisat Casamitjana, que també renuncia a l’acta de Consellera comarcal de l’Alt Empordà, a la primera secretaria del PSC de Roses i als càrrecs derivats de la militància.

Magda Casamitjana mantindrà l’acta de regidora a l’Ajuntament de Roses fins a les properes eleccions municipals que és el compromís adquirit davant la ciutadania de Roses en les passades eleccions. 

Magda Casamitjana militava al PSC des de feia 14 anys i va ser la primera dona que va ocupar l’alcaldia de Roses. “És veritat que sempre m’he alineat amb els anomenats sectors catalanistes del PSC i darrerament m’havia distanciat progressivament del partit i era molt crítica amb la línia oficial actual”, ha admès Casamitjana. El passat mes de juny la fins ara primera secretària de l’Agrupació de Roses ja va renunciar a seguir formant part de l’Executiva de la Federació de les comarques gironines, de la què en formava part des de 1999, i del Consell Nacional, el màxim òrgan de decissió del PSC entre congressos. Casamitjana, que ja havia anunciat durant la campanya de les passades eleccions municipals la seva intenció d’abandonar la primera línia política en acabar aquesta legislatura. 

Casamitjana ha volgut agrair la confiança rebuda pels que han sigut els seus companys de partit aquests darrers 14 anys en especial a Pasqual Maragall, el seu mentor, i Marina Geli. També ha volgut agrair als Primers Secretaris dels socialistes gironins i a tots els companys i companyes socialistes de les comarques gironines la confiança que han mostrat cap a ella. “Estic satisfeta de la feina que he fet tant a nivell de partit com a nivell local però entenc que ra és hora de tancar una etapa i obrir-ne una altra. Em sento tristament incòmoda en el què el PSC representa avui”, conclou. “Sóc i em sento socialista i ho seré sempre d’ànima i de manera de ser i de fer. Però avui no em veig amb cor de seguir militant i defensant el projecte polític d’un partit que avui no sento com a propi”.

Magda Casamitjana en una fotografia recent amb Pasqual Maragall