Lex Ànima demana exercir l'acusació popular contra l'assaltant de la gossera de Figueres

2024-05-02 16:00

L’Associació per a l’ètica i el progrés en el tracte als animals, Lex Ànima, ha demanat avui davant del jutjat de guàrdia de Figueres poder exercir l’acusació popular contra l’individu que diumenge passat va assaltar la gossera de Figueres i va agredir diversos gossos i dos treballadors. El presumpte autor dels fets va ser detingut per la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra i actualment es troba en presó provisional.

Lex Ànima considera que l’atac indiscriminat contra els animals de la gossera, el mètode utilitzat i les greus lesions produïdes a almenys dos gossos són constitutius de presumptes delictes de maltractament animal, amb agreujants. Per aquesta raó l’entitat, a banda de demanar la seva compareixença en el procediment judicial com a acusació popular, també ha presentat denúncia contra el suposat agressor i sol·licita l’accés a totes les diligències del cas, incloent els informes veterinaris dels animals ferits.

En aquest sentit, segons les primeres investigacions, l’agressor hauria ruixat amb gasolina i cremat viva una gossa, que es troba ingressada en estat crític en una clínica veterinària amb un 50% de cremades al cap i al cos, i va fer talls de diversa consideració amb una arma blanca a una altra gossa, que va haver de rebre atenció veterinària i sutures als llavis i a les potes. També va agredir i provocar lesions a dos treballadors del centre i va obrir diverses gàbies, la qual cosa va provocar que s’escapessin diversos gossos, un dels quals continua desaparegut.

El Codi Penal, en el seu article 340, estableix en aquests casos penes de fins a 18 mesos de presó, que es poden incrementar a 24 mesos en cas de la mort de l’animal. Lex Ànima destaca en la diligència entregada avui al jutjat de Figueres que davant dels fets, el dany infligit, l’ús d’instruments perillosos i l’agressió contínua a diferents gossos “no hi ha dubte que ens trobem davant de diversos delictes de maltractament animal”.