L'Estat cedeix a Figueres uns terrenys per fer aparcaments gratuïts entre els carrers Migdia i Fortià

2017-08-23 16:30

La directora provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social a Girona, Maria del Mar Marqués, i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, han signat el conveni de cessió aquest matí a la Subdelegació del Govern a Girona.

El subdelegat del Govern a Girona ha explicat que “els terrenys, cedits per un termini de quatre anys, estan situats en la cantonada entre el carrer Migdia i el carrer Fortià, i tenen una superfície total de 1.621,02 metres quadrats”. Així mateix, Juan Manuel Sánchez-Bustamante ha explicat que “aquesta cessió es fa gratuïtament a l’Ajuntament, qui ara haurà d’adequar els terrenys per tal de convertir-los en aparcament, el que serà molt beneficiós tant per als veïns i veïnes de Figueres com per a les persones que visiten la ciutat”. 

Sánchez-Bustamante ha fet aquestes declaracions després de la signatura del conveni, que han formalitzat aquest matí a la Subdelegació del Govern la directora provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social a Girona, Maria del Mar Marqués, i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip. També hi ha assistit la regidora del Partit Popular Maria Àngels Olmedo.

La cessió gratuïta dels terrenys ha estat possible gràcies a la col·laboració del Grup Municipal del Patit Popular a l'Ajuntament de Figueres El nou aparcament, que construirà l'Ajuntament, té una partida de 70.000 €, i les obres finalitzaran el primer trimestre del 2018. Juntament amb les noves places creades amb la reurbanització del carrer Joan Arderius, la zona del carrer migdia disposarà de 120 noves places d'aparcament lliure. Està previst que estigui enllestit el primer trimestre del 2018.

La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Figueres, Maria Àngels Olmedo destaca la bona experiència de  col·laboració, "El treball conjunt entre el govern i el grup municipal del PP ha permès tirar endavant un projecte que feia molts anys que en sentíem a parlar i que podrem veure executat a principis del 2018, gràcies també a la bona predisposició del Ministeri de Treball i Seguretat Social per a la cessió d'aquests terrenys" "Des del Grup Municipal del PP seguirem treballant per oferir col·laboració i propostes que ajudin a millorar Figueres"

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la importància de poder desencallar la cessió d'aquests terrenys: "La construcció d'aquest aparcament gratuït, juntament amb la reurbanització del carrer Joan Arderius, eren un deute històric amb els veïns de la zona, la dignificació del sector era absolutament necessària, i seguint amb la recerca d'espais per habilitar o ampliar zones d'aparcament gratuït, aquesta serà importantíssima per resoldre la manca d'aparcament en aquest sector tan dens".