L'Espai A s'inaugura dissabte a La Cate amb la Coral Canigó

2012-01-12 09:00

La Cate de Figueres acull aquest dissabte 14 el primer espectacle de l'Espai A, al qual assistirà Antoni Baulida, director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona i Santi Vila, alcalde de Girona. La Coral Canigó de Vic fundada l'any 1963 interpretarà "40 Anys amb Cançons", sota la direcció artística de Xavier Solà. Es tracta d'un recull de cançons amb un tastet de música d’autor català tradicional i contemporània. Acompanyats d’un piano, també faran una selecció de temes de B. Britten "Ceremony of Carols", i de E. Elgar," From the Bavarian Highlands".

Espai A és una nova iniciativa que neix de la complicitat entre el Centre de Promoció de Cultura Tradicional i Popular Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i les següents federacions: Federació d’Ateneus de Catalunya, Moviment Coral Català, Federació de grups amateurs de teatre de Catalunya, Federació Catalana de Societats Musicals i Agrupament d’Esbarts Dansaires.

El principal objectiu d’aquest treball en xarxa és el de crear una programació estable d’arts escèniques arreu de Catalunya, per tal de posar a l’abast dels associats dels diferents ateneus i del seu entorn, produccions de qualitat dins els àmbits del teatre, coral, esbart i banda. Una unió d’esforços que pretén potenciar i incentivar la creació de nous públics, augmentar l’ús dels espais escènics dels ateneus i oferir nous canals per l’explotació de les produccions amateurs.

De gener a maig es programen actuacions a setze espais escènics de Catalunya, entre ells La Cate de Figueres on també s'hi podran veure "El Mikado" (11 de febrer), "Viatges musicals" (24 de març) i "El conte Arnau" (28 d'abril).