L'Espai A comença a La Cate de Figueres amb el Cor País Meu

2014-02-06 11:00

Aquest dissabte s’inicia la tercera edició de l’Espai A a Figueres. L’Espai A és un circuit d’arts escèniques amateurs creat el 2011 que uneix esforços de diversos agents culturals del país, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, coordinat per la Federació d’Ateneus de Catalunya i amb la col·laboració del Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires.

Des de fa tres anys, l’Espai A  genera un circuit estable per als espectacles amateurs. En aquesta tercera edició hi ha programades més de cinquanta actuacions que seran vistes fins a l’1 de juny a una quinzena d’ateneus del país. Així, l’Espai A dota de contingut els ateneus de Catalunya amb els espectacles seleccionats a partir de criteris de qualitat artística. A més, algunes de les propostes que formen part de la tercera edició de l’Espai A formaran part de la programació de la 17a Fira Mediterrània de Manresa, que tindrà lloc del 9 al 12 d’octubre de 2014.

Enguany, els ateneus que participen en el projecte han pogut escollir entre vint espectacles diferents: cinc propostes corals (Cor Jove Sentmenat, Cor País Meu, Grup Vocal Zetzània, Cor Femení Actea, Ol'Green), cinc espectacles de dansa (Esbart Dansaire De Mollet, Esbart Egarenc, Esbart Sant Martí, Esbart Dansaire De Rubí, Grup Dansa Cor De  Catalunya), sis grups de teatre (Amics de les Arts de Terrassa, Cia. Mala Fama "Els Carlins", Filagarsa, Grup de Teatre del Centre de Llorenç del Penedès, Sotacabina Teatre, Tequatre) i quatre concerts de música (Agrupació Musical Pau Casals, Agrupació Musical Canareva, Banda del Prat, Banda Unió Musical de Tarragona).

Figueres és la població que podrà viure l’estrena, dissabte a les 21h a La Cate, l’espai cultural que acollirà el Cor País Meu, de Salt. Els vint membres de la coral oferiran un espectacle de cançó popular que testimonia l’èxode de milers de persones abans, durant i després de la Guerra Civil espanyola. Una interpretació de cant coral, amb breus moviments escènics, executada per un cor mixt especialitzat en la polifonia tradicional. Exili – Cançons en escena és un homenatge a les persones que van patir i lluitar per les nostres llibertats.