L'Escala promociona conjuntament els seus cinc festivals de música

2016-07-06 16:00

Durant els mesos d'estiu, l'Escala acollirà una trentena de concerts dels cinc festivals que es programen al municipi coincidint amb la temporada turística: Portalblau, Empúries, Concerts al Fòrum Romà, Gastromusical, Jazz al Port i el cicle Concerts Clàssics l’Escala-Empúries. Alguns dels artistes i bandes que actuaran aquest estiu en el municipi altempordanès són Pablo Milanés, Manel, Duquende i Chicuelo, Rafael Amargo, Chambao, Rozalén, Pablo Carbonell, Kepa Junquera, Lucrecia, Quimi Portet, Josep Tero, Lidia Pujol, Janne Jonson Quartet, Paula Grande, Les Anxovetes, Mathilde Toussaint Quartet o la BNC GIN Jazz Band de GorKa Benítez, entre altres. Un cartell de luxe que situa l'Escala entre els municipis amb una de les millors ofertes musicals d'estiu a la Costa Brava, amb estils per a tots els gustos: world music, flamenc, jazz, pop, rock, clàssica...

Els concerts tenen lloc en alguns dels espais més singulars i emblemàtics del municipi, com el jaciment d'Empúries on se celebraran concerts al Fòrum romà i l'Àgora grega d'Empúries. Altres espais singulars són el Mar d'en Manassa, un escenari sobre les roques i amb el Mediterani com a fons; el Port de la Clota que acull el Jazz al Port o l'Església de Sant Martí d'Empúries on té lloc el cicle de música clàssica.

Algunes de les propostes, a més, permeten maridar la música amb altres propostes culturals. Aquest és el cas del Gastromusical, impulsat pel xef d'El Molí de l'Escala, Jordi Jacas, que obre les portes del seu restaurant per acollir sessions on xefs i artistes de renom ofereixen als espectadors una delicada combinació de cuina i música d'autor.

La consolidació d'una ambiciosa proposta musical d'estiu a l'Escala pretén oferir una variada oferta cultural als veïns del municipi, completar els atractius turístics de l'Escala i atreure nous visitants a la localitat. 

L'Ajuntament de l'Escala posarà en marxa diverses accions per promocionar conjuntament els cinc festivals que se celebren a l'estiu al municipi altempordanès. Aquesta mateixa setmana es començarà a distribuir un fulletó conjunt per publicitar la trentena d'activitats musicals programades al municipi aquest estiu. Els cinc festivals també es promocionaran a través del nou portal turístic www.visitlescala.com. Entra altres accions, el portal permetrà enviar un correu electrònic amb la programació cultural d'aquells dies a tots els visitants que hagin reservat allotjament a través d'aquest web.