L'Escala compra al Bisbat l'edifici de ca les Monges

2014-01-03 14:30

L'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, han signat aquest divendres l'acord pel qual l'Ajuntament de l'Escala adquireix l'edifici de ca les Monges. La previsió ara és que l'edifici, en molt mal estat de conservació, s'enderroqui abans de l'estiu, donant pas a un gran solar en ple nucli urbà, el qual es destinarà, de moment, a aparcament.

L'acord inclou el pagament de 28.570 euros anuals durant 25 anys, cosa que suposa una despesa pràcticament idèntica al que el consistori havia pagar durant vint anys pel lloguer d'una part de l'edificació com a escola bressol -el cost final serà de 714.250-. A més, es traspassa al Bisbat de Girona la titularitat de l'edifici municipal del carrer del Port número 55.

"Aquesta és una operació molt satisfactòria per a totes les parts, la qual obre moltes oportunitats al municipi a partir d'un solar de més de 2.000 metres quadrats en ple nucli antic", remarca l'alcalde de l'Escala.

Tot i que inicialment l'ús de la finca més immediat es preveu que sigui el d'aparcament, no es descarten altres possibilitats de futur que es puguin estudiar a més llarg termini, com destinar part de l'espai a un equipament públic o a l'ús com a plaça.

L'edifici conegut com a ca les Monges, és en realitat la unió de diferents edificis, fets en moments diferents, en una parcel·la d'uns 2.000 metres quadrats. Ha encabit nombrosos usos, des de convent a seu de l’escola bressol municipal.