L'Escala celebra la setzena edició de la Festa de la Sal

2013-09-21 09:00

La Festa de la Sal de l’Escala arriba aquest dissabte 21 de setembre a la seva setzena edició, en què hi participarà Andorra com a poble convidat, representat per l’esbart Valls del Nord. Una de les novetats d’aquest any és que el pintor Lluís Roura ha creat una pintura dedicada a la festa, la qual es reproduirà en imans de nevera de 8x5,5 cm per tal que es converteixin en records que podran adquirir els assistents a la Festa de la Sal.

L’esquema principal de la festa serà el tradicional, amb la mostra d’oficis mariners a la Platja (aquest dissabte, a partir de les 17h), l’arribada del vaixell de la sal i l’exhibició de danses tradicionals, com a punts centrals. També hi ha, però, entre d’altres: Visites guiades a la casa de pescadors de can Cinto Xuà; la ruta marinera, per anar fins a la cova de la sal amb el vaixell de vela llatina Rafael (diumenge); visites teatralitzades per conèixer la història del municipi; portes obertes al Museu de l’Anxova i de la Sal; trobada de cançons vora mar i cremat.

Aquest any, el cantautor escalenc Josep Tero, interpretarà la Cançó de la Sal, creada el 1997, amb motiu de la primera edició, en base a un poema de Jordi Bilbeny dedicat a la festa. D’altra banda, el 21 de setembre al matí hi haurà un esmorzar amb cançons de taverna, amb els grups Arrels Escalenques, la Vella Lola i Els Cantaires del Montgrí.