L'Escala celebra la Festa del Carme amb la tradicional processó marítima

2012-07-16 08:30

La programació de la Festa del Carme de l'Escala, que se celebra aquest dilluns 16 de juliol, inclou actes durant tota la jornada, amb la tradicional processó, sardanes, dinar de germanor i ball de fi de festa. 

Les activitats comencen a les 10 del matí, amb la presentació de la tradicional catifa de sal davant l'església. En aquesta ocasió, farà referència al 75è aniversari de l'escola Empúries que s'ha celebrat durant aquest curs. A les onze del matí comença la processó marítima amb la Mare de Déu del Carme, que va des del port de la Clota fins la Platja, amb l'acompanyament de totes les embarcacions que s'hi vulguin afegir. Està previst que s'arribi a la Platja al cap d'un quart d'hora, per continuar després la processo per terra fins arribar a l'església, on hi haurà la celebració de l'Eucaristia amb la participació de la cobla La Principal de l'Escala. Just després, hi haurà una cantada amb la cora dels jubilats "Jardí del Pedró" i s'interpretaran tres sardanes a la plaça.

Com és tradicional, la Festa del Carme inclou també un homenatge als escalencs que han superat els 70 anys. L'Homenatge a la Vellesa arriba ja a la 61a edició i inclou un dinar de germanor. Els actes segueixen, a les sis de la tarda, amb una audició de sardanes a la Platja, per tancar la vetllada amb el ball de fi de festa, a càrrec de Pa d'Àngel, organitzat amb la col·laboració de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics.