L'Escala celebra la Festa de l'Anxova

2010-10-03 09:55

La vintena edició de la Festa de l'Anxova de l'Escala ha començat aquest dissabte amb el Concurs Gastronòmic, que permet que aficionats i professionals demostrin la seva habilitat elaborant plats en què aquest peix sigui un ingredient destacat. S'havien inscrit un total de 23 participants, tot i que finalment han estat 20 els que han entregat els seus plats dins l'horari estalert. Els premis es donaran a conèixer aquest diumenge, durant les havaneres.

El diumenge és el dia gran de la festa. Comença a les 11 del matí amb la lectura del pregó, aquest any a càrrec del periodista Gabriel Pernau. També es fa el lliurament de l'anxova d'or a una persona que s’hagi distingit d’alguna manera en la promoció d’aquest producte i en aquesta edició s’ha escollit la consellera Marina Geli, molt vinculada al municipi, ja que hi té una segona residència.

L'acte central, com sempre, és la degustació d'anxoves a la Platja (11.30-14.00). Es preparen uns 15.000 filets, que permeten servir unes 4.000 degustacions. L'anxova se serveix acompanyada de pa amb tomata i un got de vi. Paral·lelament, es fa una cantada d'havaneres i el lliurament dels premis del concurs gastronòmic. Aquest any, però, la novetat és que s’ha volgut allargar la festa també a la tarda, de manera que es podrà veure l’espectacle de Tr3s/Qu4rts.