Les visites guiades 'La Figueres de Dalí' incorporen un nou itinerari amb accés a la casa del carrer Monturiol

2015-07-17 19:30

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres ha posat en marxa aquest mes de juliol una nova edició de les visites guiades que porten per nom La Figueres de Dalí. Aquesta experiència que permet conèixer la relació del pintor figuerenc amb la ciutat i amb alguns dels seus espais més emblemàtics, es podrà gaudir fins a mitjan de setembre.

Enguany s’ha incorporat una novetat que és un itinerari VIP que es realitza els dissabtes a partir de les 16:00 hores i que s’ofereix en català, castellà, francès i anglès. Aquesta nova visita aprofundeix encara més en la vida i obra del pintor i es pot entrar, amb exclusivitat, a la segona residència de Dalí situada al número 10 del carrer Monturiol. En aquesta vivenda l’artista hi ha viure entre el 1912 i el 1929 i s’hi van allotjar, per exemple, Federico García Lorca i Luis Buñuel. Cal destacar que al seu terrat hi ha el safareig que Dalí va pintar en les seves primeres aquarel·les i que va ser font d’inspiració per al quadre Noia de Figueres.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres, Manel Toro, recorda que “l’any 1994, com a regidor d’Hisenda vaig realitzar l’adquisició de la Casa natal de Salvador Dalí al carrer Monturiol, per tal que fos visitable immediatament i s’afegís als recorreguts dels turistes per la nostra ciutat, promovent el consum a tota la ciutat. Per canvis polítics a l’Ajuntament, aquell desig no es va complir”.

Toro, pel que fa a les cases on va residir Dalí al carrer Monturiol, explica que el pintor “hi va viure molt pocs anys a la casa natal i es van traslladar a la casa que avui és l’objecte d’aquestes paraules, on Salvador Dalí va iniciar-se en el món de la pintura, amb rastres, fotos, dibuixos i obres emblemàtiques que ens mostren la seva visió de la Figueres i que s’ha incorporat a les visites guiades que es realitzen a la nostra ciutat, un nou al·licient pel moviment de turistes a Figueres.”

Tothom que estigui interessat en gaudir de la visita o demanar més informació es pot adreçar al Punt d’Informació situat a la plaça Gala-Salvador Dalí, de dilluns a dissabte de les 09:00 a les 19:00 hores, i els diumenges de les 10:00 a les 15:00 hores. També es pot reservar a través del telèfon 607 67 83 06.