Les oportunitats i reptes del món cultural en el context actual a debat a Peralada

2015-11-11 18:30

La novena edició de l’Espai Despuig, organitzada per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), l’Ajuntament de Peralada i l’Institut d’Estudis Empordanesos amb el suport de la Fundació Josep Irla, el Departament  de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC), se celebrarà aquest dissabte, 14 de novembre, a l’espai Miquel Mateu del Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada. 

Sota el títol “Oportunitats i reptes del món cultural en el context actual”, la jornada pretén analitzar les noves perspectives culturals i les possibilitats de col·laboració que s’obren en els territoris de parla catalana dins d’iniciatives ja en marxa o bé per a la construcció de noves propostes de treball conjunt en el marc polític actual.

L’activitat començarà a dos quarts de dotze del matí amb la presentació de la base de dades de l’Associacionisme històric català (1870-1980) elaborada pel grup de recerca ISOCAC de la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb la col·laboració del Departament de Cultura, l’IRMU i la CCEPC, a càrrec de Ramon Arnabat i Mireia Ros. Seguidament, es durà a terme la taula rodona “Oportunitats i reptes del món cultural en el context actual”, amb la participació de Jaume Mascaró, representant del Consell Científic de l'Institut Menorquí d'Estudis; Antoni Prats, de l’Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta; Josep F. Moragrega, d’Òmnium Cultural Terres de l'Ebre i del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre; i, Ramon Arnabat, professor de la URV i membre de l’Institut d'Estudis Penedencs i del Consell Social de la Cultura vinculat al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La moderació de la taula anirà a càrrec d’Anna M. Puig de l’Institut d’Estudis Empordanesos.

Si bé la participació en la jornada és gratuïta cal fer-ne la inscripció al telèfon 977 40 17 57 o a merce@irmu.org. L’Espai Despuig es clourà amb un dinar al Grill del Celler, amb un preu de 17,50 €, i la realització de la Ruta literària Ramon Muntaner.

L’Espai Despuig pretén ser un punt de trobada on els centres d’estudis puguin debatre tots aquells temes d’actualitat que els siguin d’interès. Les aportacions i els debats de cada edició són publicades i poden ser consultades al portal de l’IRMU i a RACO, amb posterioritat.