Les onades poden arribar als quatre metres diumenge

2013-11-29 14:00

Protecció Civil de la Generalitat ha iniciat una Prealerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT davant les previsions meteorològiques de l’SMC de mal estat de la mar a partir d’aquest vespre a l’Alt Empordà, on les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa), i a partir de demà a la tarda – nit a tot el litoral de la meitat nord des del Baix Llobregat fins l’Alt Empordà.

Es preveu que l’episodi de mala mar s’intensifiqui a partir de demà dissabte a la tarda i que diumenge l’afectació s’estengui a tot el litoral català, amb onades que poden superar els 4 metres d’alçada (mar brava) a la meitat nord i a l’extrem sud.

Per aquest motiu, Protecció Civil demana extremar les mesures d’autoprotecció, limitar les activitats professionals i recreatives aquàtiques a les zones afectades pel fort onatge i abstenir-se d’acostar-se a espigons i esculleres a veure trencar les ones. Si els accessos als passeigs marítims o altres zones estan tancades, no els sobrepasseu mai perquè indica que hi ha una situació de risc que cal evitar. Podeu trobar tots els consells de Protecció Civil davant el fort onatge a www.gencat.cat/interior/inundacions