Les obres de l’Escola d’Hostaleria avancen segons el calendari previst

2010-05-19 19:09

Les obres de la nova Escola d’Hostaleria avancen segons el calendari previst i, per tant, entrarà en funcionament a partir del setembre d’aquest any (curs 2010-2011). Ahir, l’alcalde de Figueres, Santi Vila, -acompanyat de representants de l’associació de veïns de l’Olivar Gran, de les comunitats educatives del CEIP Carme Guash i de l’IES Olivar Gran i de tècnics municipals- va realitzar una visita a les noves instal·lacions per veure de primera mà l’estat de les obres.

Acompanyats pels encarregats de l’obra i de la Fundació Miquel -entitat que amb la Cambra de Comerç assumeix part del finançament del projecte- la comitiva va visitar els més de 2.100 m2 distribuïts en tres plantes. En el soterrani se situarà un taller de pastisseria i fleca, un magatzem, les cambres frigorífiques i els vestidors. A la primera planta (planta pis) hi ha una gran àrea de cuina pedagògica, un gran menjador, un bar, diverses aules, així com una aula de demostració en forma de petit auditori i un despatx on s’hi ubicarà l’antena de la Cambra Comerç. A la segona planta, i en un espai reservat pels Serveis municipals de Promoció Econòmica, s’hi estan construint diferents aules, despatxos i una zona d’administració.

Durant la visita, Vila va recordar el model de partenariat públic i privat que s’ha creat per tirar endavant aquest nou equipament a Figueres. Un model a tenir en compte i que en poc temps –recordant que la primera pedra es va posar el 6 d’octubre de l’any passat- haurà aixecat i posat en funcionament un nou centre educatiu a la capital de l’Alt Empordà.

 


Parc dels Olivars

L’alcalde també va aprofitar per fer una visita al Parc dels Olivars, una nova zona verda que s’està construint entre l’Escola d’Hostaleria i el CEIP Carme Guash. Els responsables de l’obra van fer una ruta pel nou parc, el qual es construeix en dos fases. Aquesta primera fase està previst que acabi aproximadament en dos mesos.