Les Nits de Circ a Besalú i Roses

2021-08-09 11:00

El dimecres d'aquesta setmana comencen les Nits de Circ a Besalú i que també arribaran a Roses des del 17 d'agost. Les darreres setmanes les màquines de desbrossament i anivellament han treballat per a garantir un sòl ferm per al nou espai obert al públic que, amb el nom de Jardins del Molí, ocupa 8.600 metres quadrats a la riba del Fluvià, al peu de Circusland i de la muralla medieval de la vila comtal de Besalú. 

Dimarts passat varen arribar-hi els 9 tràilers que contenien el circ sense lona que s’ha plantat ja en el nou espai. També s'ha muntat la gran grada circular amb cabuda per a 1.290 butaques de les que se n’han posat a la venda el 70% seguint les restriccions actuals vigents.

Nits de Circ és la nova proposta de Circus Arts Foundation, la fundació cultural sense ànim de lucre amb seu al recent estrenat Circusland, el Palau internacional de les Arts del Circ de Besalú. La fundació, que anualment produeix el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or i el Gran Circ de Nadal, ambdós a Girona, s’estrena, ara amb Nits de Circ en el calendari estiuenc d’esdeveniments vinculats a les arts escèniques.

Nits de Circ reunirà 23 artistes arribats de 8 països en 8 atraccions: trapezistes amb el temerari triple salt mortal (els 5 Flying Martini d’Itàlia), les dues millors malabaristes femenines del món (la francesa Françoise Rochais i l’antipodista italiana Selyna Bogino), campions de freestyle (la bicicleta BMX de Jonathan Rossi d’Itàlia), còmics damunt el llit elàstic (Max Weldy de França), genis de l’humor sense paraules (el belga Elastic), vols amb les cintes aèries a 8 metres del terra (la catalana Viviana) i acròbates de força inversemblant (el White Gotik Quartet d’Ucraïna).

L’espectacle, d’una hora i mitja de durada i sense entreacte, proposa entrades que oscil·len entre els 14 i els 44 euros i es poden seguir adquirint a través del web www.nitsdecirc.com, a les taquilles de la Ciutadella de Roses i de Circusland a Besalú i per telèfon (972505317).