Les minideixalleries de Figueres són de les que tenen un índex de reciclatge més alt de Catalunya

2013-09-18 16:00

Segons les estadístiques realitzades per l’empresa que explota el servei, la capital de l’Alt Empordà està entre les ciutats catalanes amb els índexs més alts de reciclatge d’aquest tipus de residus. 

Des del 2008 l’Ajuntament de Figueres ha posat a l’abast dels ciutadans les minideixalleries, uns contenidors que disposen de set dipòsits independents per a l’emmagatzematge de diferents classes de residus de petit format. Els mòbils, les bateries, les piles, els CD, les bombetes o els taps de suro són alguns exemples de residus que mai s’acostuma a saber on es llancen. La funció de les minideixalleries és assignar un lloc a aquests petits residus.

A Figueres podem trobar, com a mínim, una minideixalleria a cada barri, un total de 25. Està previst que s’instal·lin quatre minideixalleries més al carrer Ample; a l’Avinguda Vilallonga; a la cruïlla entre el carrer Rec Arnau amb el carrer Núria; i, finalment, al carrer Nou, a l’alçada del carrer Muntaner.

Els estudis fets per l’empresa han detectat uns resultats de recollida de reciclatge molt positius des de l’inici del servei. El 2012 es van recollir 68.200 piles i bateries de mòbil, 10.080 CD i DVD, 5.960 cartutxos de tinta, 43.125 taps de suro, 2.115 bombetes de baix consum, 5.700 bombetes i 550 telèfons mòbils.

El web de l’Ajuntament de Figueres ofereix un  plànol de localització  de totes les minideixalleries, per tal que els figuerencs i figuerenques puguin trobar el seu contenidor més proper.

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, explica que “gràcies a l’èxit de reciclatge amb les minideixalleries a Figueres, se’n col·locaran quatre més. Aquests contenidors acosten la gent al reciclatge perquè estan distribuïts estratègicament per tal que no s’hagin de fer llargs desplaçaments i es puguin llençar els residus amb facilitat. Animem a la gent que les utilitzi i col·labori en la tasca mediambiental”.