Les matemàtiques poden tornar a ser decisives a Figueres

2023-05-26 20:30

Fa quatre anys, a Figueres, va votar el 57% de l'electorat. D'entre les 10 candidatures presentades només 6 van obtenir alguna regidoria. Junts per Figueres, amb Jordi Masquef al capdavant, va aconseguir 8 regidors amb 5.108 vots, un 32,53% del total. ERC es va quedar a quasi 2.000 vots de Junts, amb 5 regidors, però va arribar a l'alcaldia després de formar un quadripartit amb PSC (4), Canviem Figueres (1) i Guanyem Figueres (1).

Les matemàtiques tornaran a ser claus en els comicis de diumenge. Com l'any 2019 es presenten 10 candidatures que optaran als 21 regidors en joc. Figueres Futur i Figueres per la República són les novetats al costat d'En Comú Podem que fa quatre anys no es van presentar. Masquef, Lladó, Casellas  i Amelló repeteixen al capdavant dels 4 partits més votats. El PP espera recuperar la presència al consistori.

Un total de 27.588 persones tenen dret a exercir el seu dret a vot a Figures. Hi haurà 36 meses electorals repartides en 17 locals. Es tracta de l'Arxiu Municipal o antiga biblioteca, la Biblioteca Fages de Climent, l'OMAC, el Centre Social del Culubret, el de Juncària Parc Bosc, el del Cendrassos, el de l'Olivar Gran i el del Ralli Sud; el Centre Cívic de la Creu de la Mà i el de la Marca de l'Ham, les escoles Parc de les Aigües, Salvador Dalí, Pallach, Sant Pau i Joaquim Cusí, l'Antic Ajuntament de Vilatenim i el Consell Comarcal.