Un grup de llibreries de Figueres no muntaran parada el 23 de juliol

2020-07-10 13:48

Un grup de llibreries de Figueres han fet públic un comunicat on expliquen els motius pels quals el 23 de juliol no muntaran parades per a celebrar la Festa del Llibre i de la Rosa que vol recuperar la Diada de Sant Jordi que no es va poder celebrar pel confinament del coronavirus. Aquest és el comunicat.

Degut a la crisi sanitària i el conseqüent confinament de la població per la Covid-19, el passat 23 d'abril no es va poder celebrar la Festa del Llibre i la Rosa. Des del Ministerio de Cultura i la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya es va acordar ajornar aquesta festivitat al proper 23 de juliol, deixant que cada poble o ciutat pogués celebrar-la tenint en compte les mesures de seguretat vigents a cada regió. 

Tenint en compte el context actual, les llibreries de Figueres: L’Auca, La Ploma, i La Bookman creiem que no és viable, ètic ni segur celebrar una Fira del Llibre i la Rosa com la que se celebra tradicionalment el 23 d'abril a la Rambla de Figueres i per això no muntarem parades aquest dia. La Covid-19 ha tingut unes conseqüències devastadores per tot el sector de la cultura del nostre país. Centenars de concerts, obres de teatre, fires culturals, etc. han hagut de ser cancel·lats o reprogramats, i no és coherent celebrar una Diada de Sant Jordi com la que coneixem. 

Tanmateix, les llibreries citades hem acordat no fer el descompte habitual del Dia del llibre (10%) per tal de reinvidicar el valor de tota la cadena del llibre: autors, editorials, distribuidors i llibreries. 

Tot i així les llibreries de Figueres seguirem difonent la lectura i els llibres cada dia des dels nostres establiments i xarxes, i igualment potenciarem i farem més visible la producció literària de la nostra ciutat i de la nostra comarca. 

Les llibreries signants, juntament amb les llibreries Edison i Abacus i les editorials de la ciutat, Brau i Cal·lígraf, ens mostrem molt satisfetes de la bona sintonia generada i d’haver establert un punt de trobada. De ben segur que servirà per enfortir les nostres relacions professionals, i ens permetrà seguir potenciant el valor afegit que ofereix aquest sector a la seva comunitat. 

Finalment volem mostrar el nostre agraïment a tot el personal sanitari i científic i el seu esforç per combatre la Covid-19, així com també volem transmetre el nostre suport i escalf a totes les persones que que pateixen les conseqüències d'aquesta maleïda pandèmia.