'Les Justes del Rei Jaume' es faran al Castell de Sant Ferran els dies 25 i 26 d'abril i s'hi podrà pujar en minibus gratuïtament

2015-04-10 12:00

La Companyia de Teatre d'Acció Drakonia i l’Ajuntament de Figueres presenten la quarta edició de les "Les Justes del Rei Jaume" de Figueres i ens proposen enguany canvis substancials respecte a les passades edicions. D'entrada se celebraran el primer cap de setmana de Fires i Festes de la Santa Creu, els dies 25 i 26 d’abril i es traslladaran de la Rambla al Castell de Sant Ferran.

Envoltats pels gran murs de pedra del fossat del castell tindran lloc els espectacles estrella de l’esdeveniment: Les Justes de Cavalleria. Un espai central envoltat per graderies per gaudir dels combats entre cavallers, els espectaculars trencaments de llança i tota l’emoció d’aquest nou espectacle ideat per Drakònia. L’esdeveniment tindrà el seu punt culminant el diumenge 26 a la tarda amb la celebració de la Gran Justa del Rei Jaume.

A més, Les Justes del Rei Jaume vindran acompanyades d'un acurat i fidedigne mercat medieval amb animacions, campaments medievals i espectacles gratuïts per tots els públics. L’entrada al recinte serà gratuïta. Dins es podrà gaudir del mercat, la recreació, les animacions, els espectacles itinerants, la música i la dansa. Els únics espectacles de pagament seran els torneigs de cavalls, que Drakònia programa per dissabte i diumenge en horari de migdia (12.30h) i tarda (18.00h).

Durant els dos dies d’activitats es disposarà d’un servei de minibus que portarà als visitants al Castell. Aquest servei cobrirà el tram de pujada des de la Av. Salvador Dalí fins a l’entrada del recinte i a la inversa. Aquest servei també serà gratuït.

Les entrades anticipades per a les Justes de Cavalleria es poden comprar a www.drakonia.com. També estan a la venda al punt d'Informació i Turisme de Figueres, a la Cerveseria Venecia i a la Llibreria Low Cost de Figueres.

La Companyia figuerenca Drakònia té una agenda molt apretada per aquest 2015. La bona acollida dels seus espectacles en territori francès (on participa en nombroses fires), s’hi suma una programació d’espectacles de gran format en festivitats importants en territori espanyol. Així, Drakònia té programats ja un bon grapat d’espectacles per aquest any, on destaquen un gran nombre de torneigs de cavalls medievals i  espectacles de circ romà

Malgrat això, la majoria dels espectacles són en territori francès i fora de Catalunya. Aquest fet fa que “Les Justes del Rei Jaume” siguin la única actuació programada del Torneig de Cavalls Medieval a Catalunya. També es podrà veure actuar a Drakònia aquest estiu a la segona edició d’Emporiae amb el Circ Romà, al Jaciment Arqueològic d’Empúries i al setembre al Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries.