'Les Justes del Rei Jaume' de Fires es faran del 3 al 5 de maig amb 43 espectacles

2013-04-15 13:00

Enguany se celebrarà la segona edició de “Les Justes del Rei Jaume” coincidint amb les Fires i Festes de la Santa Creu. Una gran fira d’espectacles medieval organitzada per Drakonia Produccions i l’Ajuntament de Figueres. En total es programen 43 espectacles, la majoria dels quals es faran al gran escenari central de la part alta de la Rambla, que enguany augmenta la capacitat de la graderia fins arribar a 740 localitats. Destaquen l’estrena del nou torneig amb 8 cavalls de Drakonia i els espectacles del grup francès “L’Armee des Maures”, de Perpinyà. 

Com en l’edició anterior els espectacles són gratuïts excepte la Gran Final del Torneig de Cavallers, que enguany es realitza en quatre passes, un cada dia (divendres 3, dissabte 4 i diumenge 5) a les 19h i un en versió nocturna el dissabte 4 a les 22 hores. Les entrades per aquests espectacles es posen a la venda aquest dimarts 16 d'abril a l'Oficina de Turisme de Figueres i a la Cerveseria Venecia. El preu de les entrades es manté respecte l’any passat (6 euros), malgrat que l’espectacle s’ha doblat i es realitza amb vuit cavalls en vista. El dissabte també es realitza una versió nocturna, que es preveu espectacular per les característiques de la Rambla, a un preu de 8 euros. 

“Les Justes del Rei Jaume” és la escenificació dels fets ocorreguts el segle XI, mitjançant els quals Figueres aconseguí de la mà del Rei Jaume I la condició de Vila Reial.
S’hi representa una vila medieval, amb activitats recreatives i espectacles constants durant els tres dies que dura l’activitat. 

L’any 1267 el reu Jaume I atorgà la Carta Pobla al petit poblet de Figueres convertint-la en una Vila Reial, fet transcendental en la història medieval de la nostra ciutat. Conta la història que en celebració d’aquells fets es convocà a Figueres un gran Torneig de Cavallers, on assistiren 400 genets. Està considerat un dels Torneigs de Cavallers més importants de la història. 

Les dates per aquest 2013 seran el divendres 3, el dissabte 4 i el diumenge 5 de maig de 2013. Els horaris de funcionament i d’obertura al públic són: cada dia, des de les 10 del mati fins a les 11 del vespre.