Les JERC volen que l'Ajuntament apliqui el reglament de l'Embarraca't aprovat per les entitats

2013-05-22 20:30

Les Joventuts d'Esquerra Republicana han fet públic un comunicat exposant el seu posicionament sobre les declaracions del regidor de Joventut de l'Ajuntament de Figueres, Pere Giró (CiU), que anunciaven la voluntat del consistori de crear un reglament per a l'Embarraca't. El reproduïm a continuació:

En l’últim ple de l’Ajuntament de Figueres el regidor de Joventut, Pere Giró,en resposta a una pregunta del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, anunciava creació d’una comissió per reglamentar les barraques, responent a les problemàtiques sorgides a l’hora d’adjudicar els estands a les entitats. Per posar en antecedents, dues de les entitats que s’havien quedat sense guingueta van començar a presentar queixes a les reunions d’entitats de barraques i a la premsa, en detectar irregularitats en dues de les entitats amb barraca. 

Segons expliquen el regidor i el tècnic de joventut a la premsa, al Ple de l’Ajuntament i a la reunió de valoració de barraques, l’equip de govern ha decidit crear un Reglament de l’Embarraca’t, sobretot com a resposta a les problemàtiques i les queixes sorgides aquest any. I ara és quan, les JERC Figueres, sorpresos, posem èmfasi en la paraula CREAR que utilitza l’Ajuntament de Figueres i el regidor Pere Giró, referint-se al reglament de l’Embarraca’t, i tornem a posar en antecedents, però aquesta vegada explicant tota la història sense deixar-nos ni els punts i les comes: 

Fa dos anys el Consell Local de Joventut de Figueres (CLJF) decideix formar una comissió per tal de redactar les bases del reglament i les condicions d’accés a l’Embarraca’t.  És a dir, la joventut de Figueres prenia la iniciativa per a crear uns documents inexistents fins al moment, amb l’objectiu de millorar la organització de la festa major jove de Figueres. Una vegada creades les bases, aquestes es van compartir amb totes les entitats del CLJF i es va obrir un període d’esmenes. El reglament es va aprovar per unanimitat i les entitats es van posar d’acord per a fer que aquest fos compartit amb l’Ajuntament per tal que s’aprovés oficialment. 

Fa dos anys que estem lluitant per tal que aquell reglament i aquella feina feta en equip s’aprovi oficialment, o si més no que aquelles idees i el temps de treball invertit en escriure i pensar, per tal de millorar l’Embarraca’t, serveixin d’alguna cosa. Tot això perquè tenim la certesa que, després de tantes reunions amb l’Ajuntament, no ens heu volgut escoltar, us heu rigut directament que volguéssim reglamentar l’Embarraca’t, i ens heu donat sempre respostes negatives. Hem vingut a moltes reunions de l’Embarraca’t amb el reglament en mà, i davant de totes les problemàtiques que han anat sorgint durant aquests dos anys, hem argumentat solucions amb el reglament, davant la vostra falta de respostes. 

Per tots aquests motius demanem a l’Ajuntament de Figueres que ara no diguin que volen crear un reglament per a solucionar els conflictes d’aquest any, ja que els joves de la ciutat fa temps que en veiem molts més dels que han sortit a premsa i us poden molestar. Fa temps que vam redactar cada frase del reglament pensada per a solucionar cadascun dels conflictes. Fa dos anys us vau llegir el que es va escriure i encara no ens heu donat cap resposta, només la indiferència i la burla.

Esperem que la gent conegui la veritat i mentrestant quedem a l’expectativa d’allò que creiem que passarà. Quan us poseu a redactar aquest reglament, del qual direu que en sou els creadors, copiareu el que han redactat el jovent i us en penjareu la medalla? Llançareu a les escombraries totes les nostres propostes? O bé agafareu les que us convinguin?