Les JERC reclamen l'aprovació del reglament de l'Embarraca't

2013-09-30 19:00

A través d'un comunicat les JERC de Figueres demanen que s'aprovi el reglament de l'Embarraca't per rellançar-lo. Aquest dimarts, en el ple municipal, demanaran a la regidoria de Joventut quines són les seves intencions. Aquesta és la nota de les JERC.

L'Embarraca’t ha anat perdent volada des de fa uns anys i això és la causa d’un model de festa obsolet, un model que necessita urgentment el suport de la ciutat i l’Ajuntament per a poder sobreviure. Aquests últims anys el Consell Local de Joventut de Figueres  i les entitats que en formen part estan lluitant per a l’aprovació d’un reglament que obri les portes a aquest canvi necessari de model de la nostra festa major, no parlem de diners si no de fer-lo més proper als ciutadans.

Les entitats del CLJF ja fa tres anys van redactar i aprovar per unanimitat la primera proposta de reglament de l' Embarraca't de Figueres, així mateix, també es van redactar i aprovar les condicions d' accés a l'Embarraca't. El proper pas després de la redacció i aprovació per part del CLJF era que aquest document fos compartit amb l’Ajuntament per tal que s’aprovés oficialment. Fa tres anys que s'està intentant que això sigui possible, davant una necessitat que s'ha fet palesa amb les males gestions i un model de l' Embarraca't obsolet. S'han posat de manifest problemàtiques amb l'adjudicació d'estands i amb el reglament es va obrir el debat del canvi de model de l'Embarraca't, un canvi necessari per tal que aquest festival pugui continuar subsistint i creixent. Moltes de les problemàtiques i males gestions fa temps que es podrien haver evitat si s'hagués aprovat aquest reglament. 

Després de les ultimes reivindicacions de JERC Figueres per tal que s'aprovés el reglament fet per les entitats, el regidor Pere Giró ens manté a l'espera des del maig, d'una reunió amb totes les entitats de Figueres, per tal que es voti finalment el reglament redactat per les entitats del CLJF. 

Per tots aquests motius en el Ple de l’Ajuntament d’aquest dimarts les JERC Figueres preguntarem si l’Ajuntament pensa aprovar el reglament redactat i impulsat per les entitats del CLJF. També preguntarem si l’Ajuntament menystindrà les entitats juvenils, tenint en compte que l’Embarraca’t va néixer impulsat per aquestes entitats i la partida de pressupost del qual surt és de l’àrea de Joventut, si el que pensa fer l’Ajuntament és convocar a totes les entitats de Figueres, juvenils o no, a una reunió per votar el reglament de l’Embarraca’t.

Volem que l’Ajuntament de Figueres manifesti clarament quines són les intencions respecte l’Embarraca’t i respecte l’aprovació del reglament d’aquest. Volem saber si es pensa tirar endavant d’una vegada per totes la feina engegada per les entitats juvenils de Figueres fa tres anys. Volem respostes perquè volem que l’Embarraca’t de Figueres pugui subsistir i créixer, pugui millorar i esdevenir una festa emblemàtica per tots els figuerencs, una festa de tots i totes i per tots i totes.