Les JERC organitzen un concurs de foto-denúncia des d'Instagram

2014-03-07 10:00

Les JERC Figueres organitzen un concurs obert a tothom anomenat #Figueresobreelsulls, una campanya de denúncia i participació ciutadana que pretén contribuir a millorar la ciutat incentivant la participació i el compromís de la població.

Les fotografies participants han de ser de Figueres i han de mostrar quelcom a millorar de la ciutat, una denúncia o reivindicació que pot ser a tots els nivells: social, econòmic, d’infraestructures, etc. L’objectiu és obrir els ulls als participants i a la ciutat de Figueres amb aspectes que necessiten millores, que són criticables o denunciables, per tal d’incentivar la crítica i el debat des de la ciutadania i des de la política.

Per a participar s’hauran de penjar les teves fotografies amb el hashtag #Figueresobreelsulls des del divendres 21 de març fins el diumenge 30 març. Podeu consultar les bases en aquesta pàgina web.

Les 20 fotografies guanyadores seran exposades al Centre Cultural La Catequística a partir del 12 d’abril. I les 4 primeres fotografies tindran premi: Estada per a dues persones a l’hotel de 4 estrelles Porto Cristo de Port de la Selva, menú degustació per a dues persones al restaurant Pa Volador de Figueres, circuit spa per a dues persones i un lot de productes independentistes.

Com a membres del jurat h ha professionals en el món de la fotografia, de Figueres i de la comarca de l'Alt Empordà: Laura Agustí, Montse Capel, Sergi Espinosa, Cristina Glies, Roger Lleixà, Conxi Molons, David Paz, Jordi Puig, Mònica Quintana i Irene Velasco. 

El veredicte de les fotografies guanyadores serà publicat el dia 8 d’abril al blog https://figueresobreelsulls.wordpress.com/ i els premis seran entregats en un acte lligat amb el concurs que es realitzarà a l’espai cultural La Cate el dissabte 12 d’abril. En aquest acte, a part de la presentació de l’exposició, es farà una taula rodona titulada “#Figueresobreelsulls: La fotografia per transformar la realitat”, i que serà a càrrec dels fotògrafs Conxi Molons, Roger Lleixà i Jordi Puig.