Les il·lustracions de Dalí per a 'La Divina Comèdia' de Dante s'exposaran al Teatre-Museu de Figueres

2021-10-06 09:00

La Fundació Gala-Salvador Dalí i l’Istituto Italiano di Cultura han presentat un projecte expositiu entorn a les il·lustracions que Salvador Dalí va fer de La Divina Comèdia de Dante Alighieri. S'inaugurarà al Teatre-Museu Dalí de Figueres el divendres 8 d'octubre. Mostrarà una sèrie de 100 fotogravats en relleu amb trama xilogràfica que pertanyen als fons de la Fundació Dalí, així com set dibuixos originals, un dels quals inèdit i tres llibres i un fullet que contextualitzen la mostra.

Aquesta exposició permet mostrar alguns dels fruits de la investigació en obra gràfica que la Fundació Dalí du a terme des de l’any 2002 i que l’ha portat a aprofundir en les tècniques que utilitza Salvador Dalí. La Fundació Dalí ha anat enriquint la seva col·lecció d’obra gràfica i l’ha reordenada amb l’objectiu de prestigiar la contribució de l’artista en aquest camp.

Dalí va dir l'any 1949, “m’han encarregat la feina per a una edició italiana monumental i la vull completar també a Cadaqués durant l’estiu. És una obra que m’atrau fins a l’obsessió perquè hi trobo els dos aspectes de la meva pròpia vida. El llibre m’apassiona i ja tinc construït el meu treball mentalment”.