Les fotografies 3D de Miquel Planchart a la Sala l'Escorxador

2023-02-02 10:00

El Museu de l’Empordà inaugura aquest divendres 3 de febrer a les 19 h a la Sala d’Exposicions l’Escorxadors «de formes deformes» de Miquel Planchart, que es podrà veure fins al 2 d’abril. L’exposició presenta una interpretació heterogènia de la realitat que ens envolta, a partir d’un exercici d’eclecticisme visual on l’abstracció i el figurativisme es confonen, tot deformant-la de manera que crea nous espais inversemblants en un món de formes deformes.

La mostra està dividida en set àmbits: arquitectura, espectacle inanimats, indústria, natura, rostres i ruïnes. Tot un món de formes aleatòries, de geometries impossibles, que ens amaga continguts, perspectives i punts de vista nous. Aquestes imatges, al ser reinterpretades, donen lloc a nous relats visuals, que qüestionen la societat visual d’avui dia, on la imatge ho és tot.

«De formes deformes» consta de 47 fotografies en 3D, estereoscòpies i anàglifs, que es podran visualitzar a través d’ulleres 3D disponibles a la mateixa sala d’exposicions. L’estereoscòpia és una tècnica que reprodueix artificialment la visió de la tridimensionalitat d’una imatge i l’anàglif és la unió de dues imatges diferents d’una mateixa, que la mescla de les dues permet veure les imatges en profunditat.

Com a complement a l’exposició, s’ha organitzat una visita comentada amb Miquel Planchart el diumenge 19 de febrer (12 h)  i un taller d’esteroscòpia, racomanat per a majors de 16 anys, el dissabte 4 de març (11 h), per conèixer les tècniques bàsiques, les seves possibilitats i aplicacions. Les activitats són gratuïtes amb reserva prèvia a www.museuemporda.org.