Les escoles de Cistella i de Boadella i Les Escaules alliberen dos astors del Centre de Fauna dels Aiguamolls

2021-10-09 13:30

Els alumnes de les escoles rurals de Cistella i de Boadella i Les Escaules han participat aquesta setmana en l’alliberament de dos astors (Accipiter gentilis) als seus municipis, en el marc de les activitats pedagògiques que organitza el Consorci Salines Bassegoda a les escoles dels municipis que l’integren.

Així, els 14 alumnes d’entre 5 i 12 anys de l’Escola Mossèn Josep Maria Albert, del ZER Empordà, a Cistella, i els 18 alumnes de l’Escola Santa Cecília, del ZER Les Salines, a Boadella i les Escaules, han atès a l’alliberament dels dos mascles joves, que havien resultat ferits a principi d’estiu i es van recuperar al Centre de Fauna, d’una ala trencada, l’astor alliberat dijous a Cistella, i d’un fort traumatisme, l’alliberat divendres a Boadella i les Escaules.

L’activitat s’ha fet a l’aire lliure, al costat del centre escolar i en el pati del mateix centre a l’escola Santa Cecília, ubicats ambdós en els límits del municipi, a pocs metres dels alzinars a cavall de la Garrotxa d’Empordà i dels Aspres. Així, els alumnes han pogut observar i conèixer de ben a prop un dels rapinyaires més comuns dels hàbitats empordanesos. Les activitats han comptat amb les explicacions dels tècnics i els agents sobre els Centres de Fauna i quins són els perills de les activitats humanes per a les aus. Els alumnes també han conegut la feina dels Centres de Fauna i dels agents rurals en la conservació de la biodiversitat, i han pogut preguntar sobre tot allò que han après a l’aula durant la setmana.

Aquesta activitat s’emmarca en les activitats pedagògiques que organitza el Consorci Salines Bassegoda a les escoles amb la col·laboració del Centre de Fauna dels Aiguamolls, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Interior. El mes de setembre es va organitzar a les escoles de Llers i d’Agullana, i, amb les de Cistella i Boadella ja són més de 80 alumnes, de 4 centres, que hi han participat.