'Les escenes dels músics gironins', en el nou número de la Revista de Girona

2012-09-13 21:30

Aquest vespre, a l’Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona, ha tingut lloc la presentació de la Revista de Girona núm. 274, encapçalada pel dossier “Les escenes dels músics gironins”. El director de la Revista de Girona, Xavier Cortadellas, i el coordinador del dossier, Xevi Castillón, han estat els encarregats de conduir l’acte, durant el qual el músic Tom Hagan ha interpretat alguns clàssics gironins. 

El reportatge es compon d’un conjunt de sis articles a través dels quals s’explica quines són les principals manifestacions musicals que hi ha actualment a les comarques gironines; des de grups musicals fins a infraestructures que els complementen: festivals, estudis de gravació, locals de concerts, centres de formació musical, etc. 

En el conjunt del dossier, el músic i editor Xavi Teixidor analitza les claus de la música de Banyoles, que ha destacat per acollir des de fa temps propostes musicals independents i genuïnes, mentre que Xevi Castillón centra la seva anàlisi a la Bisbal d’Empordà, la Cellera de Ter, Sant Feliu de Guíxols, Vidreres i Celrà, municipis que s’han convertit en un important focus de creativitat musical, i el periodista i director de Tramuntana TV Carles Pujol parla de l’escena musical de l’Alt Empordà, comarca que a finals dels anys vuitanta va tenir un paper important en la revitalització del rock català. Finalment, la periodista Alícia Martínez centra la seva atenció en la història i les característiques del rap gironí i reflexiona sobre la situació de l’escena musical gironina.

La revista també incloudiferents apunts relacionat samb el medi ambient,la història, l’economia i l’actualitat cultural i social a les comarques gironines; ret un homenatge a la Costa Brava a través d’un article en què s’expliquen els inicis de la seva promoció turística; dedica una biografia a Virgili Batlle, Virgilio, i el seu llegat, etc.

També conté una entrevista a la reconeguda mestra gironina Rosa M. Falgàs, un reportatge sobre els nous cellers de les comarques gironines, un reportatge fotogràfic del fotògraf submarí Albert Ollé i un retrat de grup, els protagonistes del qual són els moters que van assistir a la IV Trobada Motera el passat 10 de juny, entre d’altres.