Les entitats de Figueres defensen la gestió de l'Embarraca't

2010-06-15 20:00

Reproduïm el comunicat que subscriuen diferents entitats figuerenques respecte a les acusacions rebudes en la darrera setmana:

Aquest comunicat neix del descontentament de les 18 entitats que formem i fem possible l’Embarraca’t. No estem d’acord amb les paraules que s'han pronunciat, darrerament, en sectors de la premsa i la política comarcals posant en dubte el model de gestió de l'Embarraca't. Aquest any, per primer cop, tant les entitats com l’ajuntament hem treballat conjuntament per fer possible un model de barraques que ens agradi a tots.

Les entitats, des de principis de gener hem estat treballant amb l'ajuntament per un Embarraca't participatiu. Hem defensat un model de dos caps de setmana malgrat el pressupost insuficient que es destina a la festa, 145.000€, arriscant-nos a perdre-hi diners. Totes les entitats hem treballat dur durant totes les setmanes creant comissions de treball i negociant totes les despeses possibles, des de la primera tanca fins a l’última botifarra, per aconseguir una oferta musical més àmplia, per no haver de pujar els preus de les begudes ni dels entrepans... En definitiva, per aconseguir que la ciutat pogués gaudir d'un Embarraca't de qualitat tenint en compte el context de crisi que estem vivint. És per això que les entitats vam decidir destinar els 12.000€ que Darnés dóna a les entitats en concepte de la quantitat de beguda que li comprem per tal d'augmentar la partida a 157.000€. Fins i tot, vam invertir el nostre temps lliure i tots els nostres esforços en fer activitats per als més petits de la família.

Per això estem molt contents de com ha funcionat tot i discrepem de les acusacions de l'Hora Nova i el PSC-Figueres al model de gestió de l'Embarraca't d'aquest any. Unes acusacions fonamentades en informació no contrastada i especulant sobre com ha anat tot el procés. Els números són clars: l'ajuntament destina 145.000€ de pressupost i ingressa 13.846€ en concepte de taxes. Les entitats paguem les taxes corresponents a l'ajuntament i ingressem els beneficis de la festa (recaptació de la venda + 12.000€ de Darnés + 11.388€ de gots no retornats).

Les entitats organitzadores de l'Embarraca't, doncs, defensem el model de l'Embarraca't d’enguany i defensem la gestió de tot el procés duta a terme pel coordinador de l’Embarraca’t, Ramon Serra, pel tècnic coordinador de l’àrea, Xavi Diaz, l'ex-regidora de joventut, Yolanda Milán, i l'actual regidora Mireia Mata. Una gestió participativa i transparent que des de fa anys les entitats que fan possible l'Embarraca't han reclamat. Així doncs, també defensem la nostra integritat com a entitats, la qual s'ha posat en dubte.

Firmen el comunicat les següents entitats: Club Waterpolo, Maulets, Club Bàsquet Escolàpies, Iaeden, AEiG Xipres al Vent, UE.Figueres, Jerc, CRE Vilatenim, Mediterrània Dansa, Colla Castellera, Enlairant Figueres, AEiG Sant Pere, UGT-Figueres, Aprenents i Societat Coral Erato.