Les dutxes del Poliesportiu de Figueres ja tornen a funcionar després de la neteja per eliminar la legionel·la

2013-02-28 19:00

L'Ajuntament de Figueres ha tornat a posar en funcionament, avui dijous, les dutxes del Poliesportiu municipal. Recordar que aquestes han estat tancades de forma preventiva durant uns dies després que es detectés la presència de legionel·la en el circuit de l'aigua de l'equipament fa una setmana, a través d'unes analítiques rutinàries del Dipsalut.

Al detectar-se la bactèria, es va fer una neteja del circuit d’aigua injectant clor a tota la infraestructura. Tal i com estipula el protocol en aquest tipus d’actuacions es va procedir a un tractament químic amb clor, el qual havia de permetre l’eliminació de la bactèria. Circumstància que s'ha confirmat avui mateix. No obstant, l'Ajuntament va decidir actuar de forma preventiva i mantenir les instal·lacions tancades fins a la confirmació del negatiu, tot i que podia haver obert les dutxes el dissabte passat.

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, explica que "tot i que s'ha demostrat que els controls preventius funcionen, des de l'Ajuntament farem un pas més per minimitzar encara més els riscos. Per això s'ha decidit renovar el sistema d'acumulació i distribució d'ACS dels equipaments municipals en general, i de forma immediata al poliesportiu". 

A més Giró agraeix als usuaris de l'equipament la paciència i comprensió que han mostrat aquest dies i recorda que els controls i analítiques es fan de forma regular i preventiva a tots els equipaments municipals i a les fonts ornamentals.