Les dones protagonitzen les propostes de Figueres a Escena del mes de març

2023-03-02 18:00

Per celebrar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, durant tot el mes de març s'han programat espectacles en què les dones són les protagonistes, tant pel que fa a l'autoria, com a la interpretació o la raó de la proposta.

El primer espectacle és aquest dissabte 4 de març al Teatre Municipal el Jardí amb el monòleg autobiogràfic de Paz Padilla El humor de mi vida, basat en el seu llibre homònim on ens parla de la mort i l'amor amb un punt d'humor.

La setmana que ve, també al Teatre, dissabte 11 el Grup Iris, l'associació figuerenca d'Afectades de Càncer de Mama, ha programat el concert benèfic Clàssics del cinema, amb la GIO Symphonia i l'empordanès Marc Timón, per reviure en directe les millors bandes sonores de pel·lícules. El diumenge 12, amb les entrades exhaurides, es representarà l'espectacle La trena, representat per les actrius Cristina Genebat, Marta Marco, Clara Segura i Carlota Olcina, a partir de l'adaptació de l'èxit editorial de Laetitia Colombani.

El 18, 19 i 25 de març les propostes tindran lloc a la sala La Cate. El 18 amb una proposta programada per l'entitat La Cate, una comèdia amb l'actriu Rosa Andreu com a protagonista. El diumenge 19 la dansa urbana serà la protagonista amb les actuacions de les ballarines Marina Molina, Izaskun Ortega, Ruth Prim i Sofia Mae i un posterior debat per parlar del paper que tenen les dones en les danses urbanes.

El darrer cap de setmana de març, el dia 25, la companyia A.K.A. Teatro, creadors del multipremiat espectacle A.K.A., presenten nou espectacle: Scratch, que ens parla de les vivències d’una DJ per apropar-se al públic, especialment al jove, a partir d’un monòleg que posa el punt de mira en els pactes del desig, la simulació dels nostres estats anímics i la sexualitat permesa a la dona.

Per acabar, el diumenge 26 de març al Teatre Municipal el Jardí, amb el públic a l'escenari, tindrà lloc una doble funció de l'espectacle familiar Sotabosc de la companyia Inspira Teatre. Una proposta per a la primera infància - recomanada per a infants d'1 a 6 anys -, musical, visual i amb moviment amb mirada femenina i respectuosa cap a la natura.

Més informació sobre les propostes i les entrades a www.figueresaescena.cat