Les Ballets de Monte-Carlo transformaran El llac dels cignes al Festival de Peralada

2013-07-25 08:00

La companyia estrella del Principat de Mònaco oferirà dues representacions  de Lac els dies 26 i 27 de juliol a l’Auditori del Parc del Castell.

Aquest és un muntatge basat en la mítica obra de ballet clàssic El llac dels cignes, de Txaikovski. De la mà de Jean-Christophe Maillot, coreògraf de Les Ballets de Monte-Carlo, el públic del Festival de Peralada serà protagonista d’una posada en escena moderna, en la que els clàssics tutús blancs seran inexistents convertint els sensibles cignes de Lac en uns éssers turmentats enmig d’un món tenebrós que beu directament de les pors infantils i dels terrors nocturns. A l’espectacle es treballen conceptes com el bé, el mal, la candidesa i l’erotisme. Maillot ha comptat en aquesta ocasió amb la col·laboració del llibretista Jean Rouaud. 

Un dels fets que destaca és el de vestuari. A l’hora de dissenyar-lo, l’equip artístic de Lac va decidir posar distància amb el ballet clàssic. El personatges que podrem veure en aquest espectacle llueixen un vestuari que els identifica i permet seguir l’evolució, sense deixar de banda determinats elements indissociables a El llac dels cignes.  

Les Balllets de Monte-Carlo són en l’actualitat una de les companyies punteres a Europa dins del seu format. Des que Jean-Christophe Maillot va agafar les regnes de Les Ballets de Monte-Carlo, fa 20 anys, la companyia ha fet un salt cap a la seva internacionalització. 

La darrera vegada que aquesta companyia va actuar al Festival de Peralada va ser l’any 2006, amb la Ventafocs. Ara tornen al Festival de Peralada per presentar a Espanya l’espectacle LAC, després d’haver estrenat diverses obres a Catalunya, al Teatre Nacional o al Gran Teatre del Liceu.