Les accions transfrontereres com a eina per combatre la crisi al Castell de Sant Ferran

2011-11-28 17:00

Aquest dimecres 30 de novembre el Castell de Sant Ferran de Figueres acollirà la jornada “Les accions transfrontereres: una eina per a la crisi” organitzades conjuntament per les universitats de Girona (UdG) i Perpinyà Via Domítia (UPDV). Una trobada a tres bandes (universitat, professionals i empreses) per a promoure la cooperació entre aquests agents en el marc de l’espai català transfronterer, com a eix vertebrador per pal·liar els efectes de la crisi econòmica en la que estem immersos.

Al llarg del matí, s’exposarà la cooperació transfronterera a Europa i es presentaran amb tot detall els projectes transfronterers en els que estan implicades ambdues institucions universitàries. D’entre aquests projectes, tots ells desenvolupats en el marc del Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA) per al període 2007-2013, per a afavorir la percepció per part dels ciutadans de la zona transfronterera com un espai únic i disminuir l’efecte frontera, destaquen Transversalis, Cultur Pro, Etfersaso, Res'pir i l'Euroinstitut català transfronterer.

El projecte Transversalis, que reforça la integració transfronterera en l’àmbit de la promoció de l’emprenedoria i la innovació. El projecte Cultur Pro, de formació en cultura transfronterera per a professionals i empreses i coneixement de les llengües veïnes. El projecte Etfersaso, que estableix un centre de formació transfronterer de formació i recerca en l’àmbit sociosanitari. El projecte Res’pir, que se centra en l’establiment d’un procés de qualitat per al turisme actiu i sostenible en l’espai pirinenc. I, finalment, l’Euroinstitut català transfronterer (EiCT), un centre transfronterer de formació i investigació interdisciplinari per reforçar la integració en l'Espai Català Transfronterer.

L’acte és obert a tots els professionals de sector públic i/o privat interessats a conèixer les iniciatives existents que s’engloben dins l’àmbit de la cooperació transfronterera en el marc de l’Espai Català Tranfronterer.

Programa

Les accions transfrontereres:  una eina per a la crisi
 

11h  Benvinguda.  Ajuntament de Figueres

11’10h  Presentació a càrrec del  President de la Universitat de Perpinyà (UPVD), Jean Benkhelil

11’30h  Què pot  aportar la Formació transfronterera a professionals i empreses.
- Presenten:   Dra. Martina Camiade (UPVD)  i  Dra. Ma Lluïsa Pérez (UdG).
- Descripció dels projectes POCTEFA: Transversalis, Cultur Pro, Etfersaso, Res’pir, Euroinstitut català transfronterer (EiCT)

12’30h  Eines multimèdia i audiovisuals en la formació transfronterera.
- Web de formació Cultur Pro: Presentació i debat

13’15h Cloenda a càrrec de la rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna M. Geli.

En acabar l’acte es podrà contactar amb els diferents projectes tot fent un tast del Muscat de Nadal de Catalunya Nord.