Les 10 Nits de Circ de Besalú i Roses han sumat 9.300 espectadors

2021-08-23 08:00

Aquest diumenge 22 d’agost, s’ha abaixat el teló de la nova producció “Nits de Circ” amb la que Circus Arts Foundation, la productora del Festival Elefant d’Or o de Circusland, continua celebrant el seu desè aniversari. En concret l’espectacle ha pogut veure’s durant 10 nits: de l’11 al 14 d’agost als Jardins del Molí de Besalú, un nou espai als peus de Circusland, el Palau Internacional de les Arts el Circ; i del 17 al 22 d’agost al bell mig del recinte emmurallat de la Ciutadella de Roses.

L’espectacle, creat exclusivament per a l’ocasió, ha reunit alguns dels principals rostres del circ internacional de qualitat actuant dins d’una pista a l’aire lliure. La producció d’una hora i mitja llarga de durada arrencava amb els vols dels Flying Martini, cinc trapezistes volants procedents d’Itàlia, Brasil, Xile i Portugal que han ofert, entre d’altres acrobàcies aèries, el llegendari triple salt mortal o el passatge creuat. El xou ha presentat igualment la recordista mundial de malabars de bastons Françoise Rochais (França); l’antipodista italiana Selyna Bogino; l’acròbata a les cintes aèries Viviana (Catalunya); el campió italià de FreeStyle Jonathan Rossi; el saltador còmic al llit elàstic Max Weldy (França); el quartet d’acròbates de força White Gothik (Ucraïna); el mim belga Elastic i l’acompanyament musical en directe de la Paris Circus Orchestra sota la direcció de Pierre Pichaud (França). Genís Matabosch, director artístic de l’espectacle i president de la fundació, ha exercit de mestre de cerimònies.

“Nits de Circ” ha exhaurit fins a la darrera butaca disponible: el 70% permès pel PROCICAT d’un aforament de 1.330 butaques, o sigui 930 seients a cada representació. En total 9.300 espectadors que han gaudit d’un espai escènic a l’aire lliure amb distanciament entre grups bombolla, tres accessos independents, cinc sortides, desinfecció de butaques i distribució de gel hidroalcohòlic. Tot plegat ha contribuït a fer de “Nits de Circ” una experiència segura en la lluita per la propagació de la pandèmia.

L’espectacle ha comptat amb un públic intergeneracional: amb una grada on s’hi han vist tant infants amb els seus pares i avis com parelles i grups d’adolescents, mitjana edat i gent gran. El públic, majoritàriament de la província de Girona a Besalú, s’ha vist incrementat a Roses per una important afluència d’espectadors/es de França, país gran amant de les arts de circ.

Les deu funcions s’han pogut celebrar amb normalitat i la pluja només va fer començar amb 40 minuts de retard la darrera funció a Besalú.  En definitiva, “Nits de Circ” ha estat una nova proposta, singular i amb personalitat pròpia, dins del dens panorama estiuenc d’arts escèniques i musicals a Catalunya.