Les obres al Passeig Lluís Companys començaran la setmana vinent

2010-07-04 10:15

Les obres d’urbanització del passeig Lluís Companys de Figueres començaran a principis de la setmana vinent i s’allargaran uns cinc mesos, aproximadament. Durant aquest temps, els treballs se centraran en la urbanització de la vialitat del projecte, afectant una superfície de poc més de 4.000 metres quadrats i amb un pressupost de 511.000 euros.

“El projecte d’urbanització del passeig Lluís Companys, arrel de la situació de crisi, ha patit algunes modificacions respecte a l’inicial. Modificacions que es basen en un desglossat de l’obra en dues fases”, explica el gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid, qui afegeix que “dilluns vinent comencem la primera, la qual ens definirà la vialitat a la zona”. Una nova vialitat que permetrà connectar els carrers Calçada de Tapis i Verdera.

Participació veïnal
Destacar que el projecte ha estat treballat i consensuat amb els veïns del barri i amb la direcció de l’IES Cendrassos. L’Ajuntament ha incorporat practicament la totalitat de peticions realitzades des de l’associació de veïns, entitat que ha demanat que s’habilités una nova zona d’aparcament per als busos escolars al passeig Lluís Companys per evitar que circulin pels carrers interiors del barri. A més, els veïns també han demanat que l’avinguda Costa Brava tingués doble sentit de circulació en el tram comprès entre els carrers Calçada de Tapis i Cendrassos.

L’execució de la fase 1 de les obres farà que s’elimini definitivament la funció d’aparcament que actualment realitza el passeig. Per minimitzar la pèrdua d’aquestes places, i d’acord amb els veïns, s’habilitarà un nou espai per aquesta funció al nord de l’actual passeig. Recordar que en les properes setmanes, i gràcies a l’obertura del sector Costa Brava, aquesta zona de la ciutat guanyarà una bossa d’aparcament gratuït de 350 places.

Finalment, i mentre durin les obres, la circulació dels vehicles es veurà lleugerament afectada.