Les fotografies d'Alícia Rius 'Abandoned places' s'exposen a la Creu de la Mà de Figueres

2012-04-05 08:30

"Abandonedplaces", d’Alícia Rius, és l’onzena exposició organitzada per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona dins el cicle Joves Fotògraf(e)s. Es podrà veure del 5 d'abril al 4 de maig, de dilluns a divendres, de 9 h a 12 h i de 15 h a 19 h, al centre cívic Creu de la Mà (plaça Remei Bosch) de Figueres. 

L’exposició està composta per vint-i-vuit fotografies realitzades per Alícia Rius (Girona,1982), pertanyents a diferents reportatges, que es poden veure complets a www.aliciariusphotography.com . 

La mateixa artista explica que aquest projecte neix de la recerca d’espais i d’objectes castigats pel pas del temps. A través de la fotografia, Rius converteix els espais i objectes en protagonistes, i aconsegueix extreure’n la bellesa natural. Rius diu que “cercant tresors amagats, m’endinso en la foscor dels espais abandonats per destapar-ne els secrets”. 

Habitacions solitàries, un cotxe abandonat, una escala conservada intacta en un edifici ruïnós, sabates, ampolles, llibres...; tot tipus d’objectes antics que recobren personalitat gràcies al treball d’Alícia Rius.