Les excavacions a Empúries posen al descobert una necròpoli romana i una grega de gran interès arqueològic

2010-10-27 12:33

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; el director de la seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) a Empúries, Xavier Aquilué, i el director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Girona, Miquel Sitjar, han presentat avui els resultats de les excavacions arqueològiques fetes a Empúries entre els mesos de juliol i setembre d’enguany, amb motiu de la construcció del nou centre de recepció de visitants.

Els treballs arqueològics han permès descobrir una necròpolis d’època romana altimperial (segona meitat del segle II dC) amb 60 enterraments, situada sobre diverses estructures, com ara forns o dipòsits d’aigua, per sota de les quals s’ha trobat una necròpolis d’època grega (segles V-III aC) amb 30 inhumacions. La descoberta de les necròpolis és de gran interès arqueològic, ja que les tombes s’han trobat en el seu estat original, amb els cossos i l’aixovar funerari. Així, per primer cop a Empúries es disposarà de dades antropològiques d’un ampli número d’individus de l’antiga ciutat grega d’Emporion i de la ciutat romana d’Emporiae.

Les excavacions han afectat una extensió de 2.460 metres quadrats i s’ha arribat als quatre metres de profunditat. La inversió d’aquesta actuació arqueològica ha estat de 120.000 euros.