L'equip Alexandre Deulofeu 99 queda segon al torneig de robòtica First Lego Leage

2013-01-28 08:00

L’equip Alexandre Deulofeu 99 d'aquest institut figuerenc ha aconseguit el segon premi del torneig de robòtica FIRST LEGO League, el qual ha tingut lloc aquest diumenge a l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Girona. Salvauth Park, de Girona, ha guanyat avui el primer premi. En total, s’han repartit nou premis entre els 22 equips que han competit en el desafiament “Senior Solutions” amb l’objectiu de dissenyar solucions per millorar la qualitat de vida de la gent gran.

La Universitat de Girona, la Fundació Príncep de Girona i la Fundació Scientia, amb el suport del Consell Social de la UdG, han organitzat conjuntament aquesta competició de robòtica d’abast mundial adreçat a nois i noies d’entre 10 i 16 anys. Els participants –que procedeixen de diferents punts de les demarcacions de Girona, Maresme i Osona– han construït robots programables amb peces de LEGO i han desenvolupat un projecte científic per aportar solucions innovadores i creatives per fer més fàcil la vida de la gent gran. Els robots dissenyats pels participants també han hagut de superar unes emocionants proves a contrarellotge.

El primer i segon premi donen l’oportunitat als equips guanyadors, Salvauth Park i Alexandre Deulofeu 99, de participar a la final espanyola, que se tindrà lloc a  Tarragona el proper 17 de març.